“18 maddeyi tarafsız bir şekilde okuyan insan bizden hızlı evet’çi olur”

1 Nisan 2017 16:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, ile AK Parti İl Başkanı Osman Zabun Kafeler Caddesi esnafı ile biraraya geldi.

Bilgiç ve Zabun, Anayasa değişikliğine ilişkin soruları yanıtladı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bir çok insan 18 maddeyi tarafsız bir şekilde okusun iddia ediyorum bizden hızlı evet’çi olur. Mevcut Anayasa nasıl, yeni sistem ne getiriyor' diye objektif olarak okusun. Bugün ülkemizde bir kesim ön yargıları ile hareket ediyor. O kesimi ön yargıya sürükleyen arka tarafta bir duruş var. Hayır diyen cepheye bakarsak bu durumu anlarız. HDP'si PYD'si 'hayır' diyor. FETÖ'sü 'hayır' diyor. Bunun yanına bir de Kılıçdaroğlu eklendi. Ben 'CHP' demiyorum. Çünkü CHP içinde evet diyecekler var. 7 Haziran'dan sonra Kılıçdaroğlu'nun şartlarından birisi Cumhurbaşkanının eski sisteme göre seçilmesi idi. Ben bunu iyi niyetli bir talep olarak değerlendirmiyorum. Esasen söylenmek istenen şu; Cumhurbaşkanını ne yaptıysak alt edemedik. Nasıl olsa ölecek' dediler. Sistemdeki açığı kapatalım. İpleri elimizde tutalım' dediler. Hesap budur. Sistemdeki açık muhafaza edilmeye çalışılıyor.

Yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı birlikte güçlendiriyoruz. Cumhurbaşkanı bütün tasarruflarını yargıya değerlendirme yetkisi veriyorsunuz. Cumhurbaşkanının kendisini değerlendirme yetkisi veriyorsunuz. Şu anda yasa çıkarma yetkisi Hükümette. Hep hükümetten giden teklifler. Yeni sistem ile kanun yapma yetkisi mecliste. Cumhurbaşkanı sadece bütçe yapılmasını teklif edebiliyor."

Bir esnaf, AK Parti İl Başkanı Zabun'a 'referandumda 'evet' çıkması durumunda Cumhurbaşkanı eşini yardımcısı olarak atarsa ne olacak' diye sordu. Zabun, şu cevabı verdi: "Şu anda Binali Yıldırım'ın hanımını Başbakan Yardımcısı yapmasının önünde engel var mı? Ya da Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hanımını Başbakan Yardımcısı yapmasının önünde engel var mıydı? Ecevit'in, Özal'ın önünde bir engel var mıydı? Bugün de bir engel yok. Kim yaptı ki. Kimse yapmaz. Yapan cezasını öder. Azerbaycan üzerinden örnek veriliyor. Biz ne Azerbaycan'ın ne Suriye'yiz, ne İranız. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Bizim ülkemizde böyle şeylere kimse cesaret edemez. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulsun."

 

 

Bu haber 543 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...