“İstiyorlar ki HAYIR diyenler ağzını açmasın”

1 Nisan 2017 16:48

Meclis'te basın açıklaması yapan Isparta Milletvekili Okutan, "Evet diyenlere bütün  meydanlar, salonlar, televizyon kanalları, basın yayın ve internet ortamları  sonuna kadar açılırken, hayır diyenlere neredeyse tüm kapılar kapatılıyor" dedi.

Isparta Milletvekili Nuri Okutan, bazı eski milletvekilleriyle Mecliste basın toplantısı düzenledi. Ankara'da yapacakları açık hava toplantısına "saldırı olabileceği" gerekçesiyle Valilik tarafından izin verilmediğini aktaran Okutan, Ankara Valiliği'nin durumdan vazife çıkardığını, "muhtemelen ülkede hakim ideolojik tutumun bir yansıması olarak anayasal, demokratik bir hakkın engellemesi yoluna gidildiğini" savundu. Okutan, "Şayet durum Valiliğin bildirdiği gibi olsaydı, evet kampanyası yürütenler ve bu maksatla toplantı yapanların da bu hakları engellenirdi." dedi.    

Konunun yeniden incelenmesi için Valiliğe yazılı olarak başvurduklarını bildiren Okutan, şunları söyledi:     "Ankara Valiliğine, toplantımızı huzur ve güven içinde icra edebilmemiz için gerekli güvenlik tedbirlerini alması yönünde milli iradenin kalbi olan TBMM'den çağrıda bulunuyoruz. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. İstiyorlar ki hayır diyenler ağzını açmasın. İstiyorlar ki hayır diyenler, yürüyüş yapmasın, miting yapmasın, televizyona hatta sokağa dahi çıkmasın. Evet diyenlere bütün meydanlar, salonlar, televizyon kanalları, basın yayın ve internet ortamları sonuna kadar açılırken, hayır diyenlere neredeyse tüm kapılar kapatılıyor. Böyle referandum, böyle demokrasi, böyle adalet, böyle seçim olur mu? Bu tür yasaklamalar hem devletimizin imajına zarar verecektir, hem de referandum sürecinin demokratik ilke ve usullere göre yapıldığı hususunda tartışmalara neden olacaktır. Milli iradenin tecelli ettiği yer olan Gazi Meclisin bulunduğu yerde, Başkent'in göbeğinde biz toplantı yapamayacaksak, nerede yapacağız? Valiliğin bu manada görevi nedir? Ne iş yapar? Bu seçim kurullarının, bu valilerin ve kamu görevlilerinin bu kadar açık taraf olduğu bir referandum sonuçlarına nasıl güveneceğiz? Bu referandum Anayasa, demokratik ilkelere, hukuka, vicdana uygun yürütüldüğünü kim iddia edebilir? Daha referandum bitmeden, Anayasa değişiklikleri onaylanmadan, şimdiden tek adamlık sistemi ve parti devleti anlayışı ile karşı karşıyayız."    

Okutan, bir soru üzerine "MHP tabanının önemli bir kısmının hayır  vereceğini düşünüyorum, hatta buna parti yöneticileri de dahil."  değerlendirmesinde bulundu.     Balıkesir Milletvekili Ok da aynı soruya, "MHP tabanı hayır dediği için bu engellemeler oluyor." karşılığını verdi.

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...