Gaziler Parkı görkemli bir törenle açıldı

1 Nisan 2017 16:49

Derin anlamlar barındıran temalı parklardan bir tanesi olan Demirköprü Gaziler Parkı, dün gerçekleştirilen törenle halkın kullanımına açıldı.

Açılışa MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, MHP MYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP MYK Üyesi Hüseyin Kocabaş, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, şehit aileleri ve gaziler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi; “Biz Belediye olarak toplumumuzun manevi değerlerine hassasiyet gösteriyoruz. Bilindiği gibi 2013 yılında yapımını tamamlayıp açılışını gerçekleştirdiğimiz ve bu parkın hemen altındaki alanda bulunan 3 bin 200 metrekarelik Şehitler Parkı’nı hizmete sokmuştuk. Şimdi de Şehitler Parkının hemen batı bölümünde yer alan 3 bin 700 metrekarelik alanda inşa edilen Gaziler Parkımızın bugün burada resmi açılışını yapıyoruz.

Bugün değerli halkımızın kullanımına sunduğumuz bu park özel objeler ile donatıldı. Parkın genelinde yoğun gül dikimleri gerçekleştirildi. Parkta çocuk oyun bahçesi, heykeller, oturma gurupları ve yürüyüş yolları yer alıyor. Ayrıca, özel olarak işlemeli anıtlarımız da mevcut burada. 2013 yılında yine eski Tabakhane olarak bilinen alana Şehitler Parkını inşa ettik ve halkımızın kullanıma sunduk. Dolayısıyla Şehitler ve Gaziler Parkımız birbirini bütünledi. Isparta’mız gül ismi ile anılıyor. Bu parkımızda da yoğun gül dikimi gerçekleştirdik. Yine beyaz mermerden parkımızda heykel çalışmaları ve oturma gurupları oluşturduk. Ben, parkımızın ülkemize, şehrimize ve Isparta halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal ise konuşmasında; “Isparta’ya gelmek ve siz değerli Isparta halkıyla buluşmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Evet bugün Isparta’ya yine bir açılış için geldik. Adeta Belediye Başkanımız Yusuf Ziya bey, hizmet yapmaktan bıkmadı, biz sürekli gelip açılışını yapmaktan bıktık. Tabi ki, bu latife. Sayın Başkanımız hizmet yapsın biz her zaman açmaya geliriz.

Sayın Başkanımızın da dediği gibi burası Gaziler Parkı. Yani, bu ülkenin bugünlere gelmesinde canını ortaya koymuş, cephelerde savaşmış ve savaştan alnının akıyla çıkmış değerli Gazilerimizin parkı. Ülkemiz bu günlere kolay gelmedi. Ülkemiz bugünlere Çanakkale zaferleriyle, Kurtuluş Savaşlarıyla geldi. Bakın, Çanakkale ruhu nedir diye sorulduğunda şöyle açıklanıyor. Cephede yüce Türk askeri 8 metre ilerisindeki arkadaşının şehit olduğunu görüyor ve biraz sonra kendisinin de şehit olacağını bildiği halde, gözünü kırpmadan düşmana karşı savaşıyor. İşte, ülkemizi kurtaran, Çanakkale ruhu o ruhtur.

Sözlerime son verirken, Isparta Belediyemiz tarafından yaptırılan bu Gaziler Parkının tüm Isparta halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...