"Yükseköğretim Kurumlarında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" SDÜ´de Ele Alındı

3 Nisan 2017 16:20

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunca düzenlenen “Yükseköğretim Kurumlarında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu konferans, Hafız İbrahim Demiralay Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Eylem Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama adına yapılan ve yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

Kurumlarda toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir anlayış oluşturmak amacına yönelik olarak “Yükseköğretim Kurumlarında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tutum Belgesi” oluşturulduğunu dile getiren Kaya, bu bağlamda, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin mevcut ve temel bir problem olduğu bilinciyle hareket ederek yükseköğretim kurumları bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin dersler konularak bilgilendirme toplantılarının yapılacağına dikkat çekti. Kaya, "Bu belge; konunun genel kabul görmesinin sağlanmasını, yöneticiler, akademik, idari personel ve öğrencilere toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışını kazandıracak faaliyetlerde ve düzenlemelerde bulunulmasını, güvenli bir yaşam çevresi yaratılması ve bununla ilgili saldırı dâhil her türlü taciz ve şiddete hiçbir şekilde izin verilmemesine ilişkin çalışmalar yapmayı taahhüt etmektedir.” diye konuştu.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla daha fazla çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Kaya, bu konuda herkese önemli görevler düştüğünü vurguladı.

 

Bu haber 607 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...