İl Özel İdaresi hem köylerde hem şehir merkezinde

3 Nisan 2017 16:27

2016 72 milyon, 2017 yılında ise yaklaşık 90 milyon lira bütçeye sahip olan Isparta İl Özel İdaresi, özellikle Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in destekleriyle bu bütçelerin neredeyse 2-3 katı hizmet sağlıyor.

Yatırımın merkezi İl Özel İdaresi sadece köylerde değil, Isparta Şehir Merkezinde de yatırımların kazandırılmasında önemli rol üstleniyor. Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in destekleriyle Isparta İl Özel İdaresi hem köylere hem de şehir merkezine önemli yatırımlar kazandırıyor. Köylerde sıcak asfaltından oyun parklarına, güneş enerjisi panellerinden alternatif tarım destekleri gibi bir çok alanda önemli hizmetler kazandıran İl Özel İdaresi, bununla birlikte şehir merkezinde de önemli roller üstleniyor.

Davraz Kayak Merkezi, 5 bin kişilik öğrenci yurdu ile Süleyman Demirel Kongre Merkezinin yenilenmesini sağlayan İl Özel İdaresi, Sütçüler’in 40 yıllık hayali olan Melikler Köprüsü’nün de gerçeğe dönüşmesini sağladı.

2016 yılında 72 milyon lira, 2017’de ise yaklaşık 90 milyon lira olan Özel İdare bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç’in sağladığı ek ödeneklerle 2-3 katını aştı. İşte sağlanan bu ek ödeneklerle birlikte yatırımlar hayata geçiriliyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu’da Vali Günaydın ile Milletvekili Bilgiç’in destekleriyle bu yatırımları artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Bu haber 818 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...