Isparta Kara Havacılık Okulu´nu bekliyor

3 Nisan 2017 16:28

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kara Havacılık Okulu'nun bu yıl sonuna kadar Isparta'da konuşlanacağını söyledi.

Isparta'daki Kara Havacılık Okulu Projesi'nde umutlar bu yılın sonuna kaldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı ihaleyi kazanan yüklenici firmanın yüzde 95 fiziki gerçekleşme seviyesindeyken ekonomik sıkıntı içerisine girmesi ve inşaata devam edememesi nedeniyle erteleme yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı ihale kapsamında 156 milyon TL'lik keşfi olan iskan tesisleri ve pistlerin yapımı işinde 140 milyon TL'lik yatırım yapıldı, yüzde 95'lik fiziki gerçekleşme sağlandı. Bu aşamada yüklenici firmayla ihale sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri işinin tamamlanabilmesi için ikmal ihalesine çıkılması bekleniyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan yeni değerlendirmeler sonucu Ankara Güvercinlik'te konuşlu 1'inci Kara Havacılık Alayı'nın da Isparta'ya götürülmesi kararlaştırıldı.

Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri inşaatında koruyucu tedbir de alındı. Ankara'da faaliyet gösteren Kara Havacılık Okulu, Isparta'daki tesislerin korunması için 60 personel görevlendirdi. Isparta'ya gelen personeller dönüşümlü olarak tesislerde nöbet tutuyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kara Havacılık Okulu'nun bu yılın sonuna kadar Isparta'da konuşlanacağını söyledi. Bu proje kapsamında yeni ilaveler olduğunu da belirten Bilgiç, ilave olacak 2 bin personelle birlikte çalışan sayısının 5 bini bulacağını aktardı.

 

Bu haber 566 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...