‘İtilip, kakılırsak başka bir vilayete bağlanırız’

3 Nisan 2017 16:34

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Isparta’nın en uzak ilçesi olması nedeniyle hizmet alma noktasında büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, ilçenin sınırlarını dahi henüz belirleyemediklerini söyledi. Erdem, “Biz işgal altında kalmış bir yer değiliz. Yüzde 95-98 çoğunluk sağlayıp referandum işine girişirsek yüzde 90’ların üzerinde oy çoğunluğu ile başka bir vilayete bağlanır, geçeriz” şeklinde konuştu.

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, hizmet alamadıkları gerekçesiyle geçen yıl Yenişarbademli’de Konya’ya bağlanma referandumu yapabileceklerini belirten Erdem, bu konuyu tekrar gündem getirdi. Yenişarbademli ilçesini tanıtmak zorunda olduklarını ifade eden Erdem, Isparta’nın 4 milletvekilinin ilçeyi ne kadar tanıdığını sordu.

Yenişarbademli olarak Isparta’nın en uzak ilçesi olduklarını dile getiren Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, “43 kilometrelik yolumuz var bunu karayollarına aktaramadık. Pınargözü kaynak suyu il özel idaresi tarafından 55 bin lira artı kdv olarak kiraya verdi. Yüzde 25’ini il özel idare kaynak belediyesine ödemesi lazım. Bu yasal hakkımız. Bunu ödemekten imtina ediyor. Pınargözü kaynağının Yenişarbademli’de olduğunu ispat edin diyorlar. Bunu nasıl ispat edebiliriz? Yoldan geçenlere soralım. Bize belediye sınırlarını çizeceksiniz diyorlar. Belediye sınırlarını valilikteki müdürlükten aldık, götürdük, gösterdik. Bizi 2 yıldır oyalıyorlar. 2 yıldır belediye sınırlarımızın belirlenmesi noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu arada 4-5 tane kaymakam değiştirdik. Yeni bir kaymakamımız geldi. Sürecin en son noktasına geldik. Ne dedilerse yapıyoruz. Her şartta Pınargözü kaynağı bizim sınırlarımız içerisinde. Referandum durumu oradan çıkmıştı. Biz itile kakıla durursak bunu Yenişarbademli halkına anlatırım. Ben seçilen bir belediye başkanıyım. Herhangi bir siyasi erkin torpiliyle orada müdürlük yaptığım yok. Ben halkıma anlatırım, bu Isparta’dan bize hayır yok o zaman Konya’ya bağlanırız. Şuanda belirlemeye çalıştığımız sınırlar, hudutlar ne ise o sınırlardan geçen çizgilerle biz Konya vilayetine bağlanır geçeriz. O zaman bu işleri engelleyenler Yenişarbademli elimizden neden gitti diye bakarlar. Orası Isparta’nın en küçük ilçesi. Oraya verilecek senede 12 bin 500 lira Yenişarbademli Belediyesi için büyük para. Şehmus Günaydın Valimizden çok umutluyum. Bu konuyu çözüme kavuşturacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Isparta’ya otoban kalitesinde yollarla bağlanmadıklarını dile getiren Erdem, şunları söyledi: “Şarkikaraağaç yolunu yaptırmak için 50 kez Ankara’ya gittik. Yenişarbademli halkı da evet derse kabul edilmeyen sınırlarla birlikte referandumla Konya’ya bağlanırız. Olmadı Antalya’ya gideriz. Isparta’nın en yüksek bölgesinde yaşıyor ve en sert suyunu içiyoruz. Biz işgal altında kalmış bir yer değiliz. Biz orada yüzde 95-98 çoğunluk sağlayıp referandum işine girişirsek yüzde 90’ların üzerinde oy çoğunluğu ile başka bir vilayete bağlanır geçeriz. Isparta’nın üst yöneticileri bunu değerlendirsinler. Biz hizmet alırken çok yoruluyoruz. Bunun muhalefetle alakası yok. Benden önceki belediye başkanları iktidar partisindendi. Şuanda hepsiyle görüşüyoruz. Onlar da büyük sıkıntılar çekmişler” diye konuştu.

Öte yandan Yenişarbademli’yi tanıtmaları gerektiğini vurgulayan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimiz 1990’lı yıllarda Yenişarbademli’nin güzelliğine varmış ve ilçemizi 1.derece doğal sit alanı, Kızıldağ Milli Parkı ve Beyşehir Gölü Havzası Özel Koruma Hükümleri arasına almış. Dolayısıyla devlet farkında, üst yöneticiler farkında ancak Yenişarbademli ve yatırımcıların farkında olmadığı durumlar var. Biz Yenişarbademli’yi tanıtmak zorundayız. Herkes bu güzelliği bilmeli. Yenişarbademli’yi tanıttığımızda yatırım yapabilecek birilerini çekebiliriz. Güzelliğinin biz bile farkında değiliz. Hal böyle olmayınca Ispartalı ve Isparta’nın milletvekilleri de Yenişarbademli’nin güzelliklerini bilmiyor. Isparta’nın 4 milletvekili var. Yenişarbademli’yi ne kadar bildiklerini sorun. Ben belediye başkanıyım. Tüm siyasi partilere eşit partiliyim. Parti ayrımı yapmıyorum. AK Parti, MHP ve CHP buna dahil. Yenişarbademli’deki insanların ortak kaderi bu. Gözyaşlarımızın rengi aynı. Biz o coğrafyada yaşıyoruz.

30 Mart’ta seçim oldu ve bitti. Ben o günden beri herkesin belediye başkanıyım. Benim ilçemde siyasi partilerin temsilcileri var. Ben de onların fikirlerine saygı gösteriyorum. Aramızda bir kan davası veya sorun yoktur. Hepimiz Yenişarbademli’nin bekası ve geleceği için çalışıyoruz. Yenişarbademli’yi bir adım öteye nasıl taşıyabiliriz, oradaki inşaların yaşamlarını daha yüksek bir pozisyona nasıl getirebiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Bunun gayretleri içerisindeyiz. Değilse Yenişarbademli göç veren bir memleket. Bizim hiçbir şekilde hiçbir kimseyle husumetimiz yok.

Siyasi partilere oy lazım. Siyasi partilerin üst yöneticileri şu mantıkla yaklaşıyor; Yenişarbademli’de 1800 oy var. 1800 oy için Yenişarbademli’ye gidip propaganda malzemesi yapıp milleti sarsmaya gerek yok diye düşünüyorlar olabilir. Zaten her partiye 400-500 oy çıkıyor. Biz tanınmalı ve kendi ayaklarımız üzerinde durmalıyız.

Bizim milletvekilimiz var. Biz alo dediğimizde işimiz şak diye olur diye düşünenler var. Ama öyle bir durum ve öyle bir dünya yok. Bir bakanlığa gittiğinizde elinizde projeniz olması gerekiyor. Dosyalarla oraya gideceksiniz ve buna olur diyecekler. Yenişarbademli’den biri bakan olsa dahi yanına gittiğinizde ne istediğinizi bilmezseniz o iş olmaz.”

 

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...