Yeşilköy’de, 9 Ocak’ta referandum yapılacak

31 Aralık 2012 12:27

Yeşilköy Muhtarı Ali Çırak, Gelendost ilçesinden ayrılıp, Eğirdir ilçesine bağlanmak istediklerini bildirdi.

Yeşilköy Muhtarı Ali Çırak, azaları İsa Karaca ve Ali İhsan İnan ile birlikte Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek, Gelendost ilçesinden ayrılıp, Eğirdir ilçesine bağlanmak istediklerini açıkladı. Muhtar Çırak, “Başkanım, biz size yük olmak için değil, destek olmak için geliyoruz” dedi.

Muhtar Çırak, ziyarette yaptığı konuşmada, Gelendost ilçesinde birçok kurumun kaldırıldığını, bu sebeple işleri için Yalvaç ilçesine gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 bin 600 nüfus ve 520 haneli 1328 seçmenin olduğu Yeşilköy'ün Yalvaç'a 40, Eğirdir'e ise30 kilometreolduğunu anlatan Çırak, "Köyümüzün hemen hemen hepsi  Eğirdir'e geçmek istiyor. Eğirdir ilçemiz güzel bir yer. İşlerimizin çoğunu Eğirdir'de kolaylıkla görebiliriz." dedi.

Konuyla ilgili görüşmelerin tamamlandığını belirten Çırak,  “9 Ocak 2013 Çarşamba günü köyümüzde referandum yapacağız. Halkımızın neredeyse yüzde 100’ü şu anda Eğirdir’e bağlanmak istiyor. Gelendost ilçesinde, Ziraat Bankası yok, Telekom yok, İlçe Seçim Kurulu yok, Adliye Yalvaç’a taşındı, Askerlik Şubesi de taşındı. İcra gitti. Bunlardan dolayı köylümüz mağdur. Yalvaç’a gitmek mecburiyetinde bırakıldık. Isparta ile bağlantımız fazla olduğundan, Isparta’ya giderken Eğirdir’den geçiyoruz. Eğirdir bizim daha çok işimize geliyor. Hem Yalvaç’tan daha yakın. Biz, Gelendost’u seviyoruz. Yalvaç’ı da seviyoruz. Fakat, mağduriyetimizden dolayı Eğirdir’e bağlanmak istiyoruz. Bütün halkımız, hemen hemen fazlasıyla Eğirdir için isteklidir. Eğirdir, bizim köyümüzün sınırında. Köylümüzün daha rahat işlerini görebilmeleri için Eğirdir’e bağlanmayı arzuluyoruz ve sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşaallah 9 Ocak 2013’te yapacağımız referandumda Eğirdir’imze bağlanacağız” dedi. Ziyarette Muhtar Çırak, köy halkının yakından tanıdığı Başkan Özmeral’i ısrarla Yeşilköy’e davet etti.

Yeşilköy Muhtarı Ali Çırak, Azaları İsa Karaca ve Ali İhsan İnan ziyaretlerinden dolayı memnun olan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Köylüsünü düşünen bir muhtar ve ekibi bizi ziyaret ediyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yapacağınız referandumda çıkacak sonucun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim. İnşaallah köylülerimiz için en hayırlı sonuç ortaya çıkar. Israrlı davetinize icabet etmek isterim. Uygun bir gün Yeşilköy’e gelip halkımızın halini hatırını soracağım. Beni ziyaret etmenizden dolayı da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Belediye’deki ziyarette, Eğirdir eşrafından Eğirdir Örme Sanayi sahibi Yahya Çeliktaş ile Genç İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Karaca da bulundu.

 

Bu haber 877 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...