“EVET diyen de, HAYIR diyen de bu memleketin evladıdır”

4 Nisan 2017 16:21

Saadet Partisi Isparta Merkez İlçe Başkanlığı, 16 Nisan 2017 Pazar günü tüm Türkiye’de ve şu an Yurt dışında gerçekleştirilmekte olan Halk Oylamasında Isparta Merkez İlçeye bağlı Sandık Kurulu Üyeliği Eğitim Toplantısını 1 Nisan 2017 Cumartesi akşam 20:30 Hasan Dayı Toplantı salonunda sandık kurulu üyeleri ile birlikte bir araya gelerek “SANDIK KURULU EĞİTİM TOPLANTISI” nı gerçekleştirdi.

Toplantıya Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat GENÇAY, Merkez İlçe Başkanı Mustafa AKBULUT ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman ZENGİ iştirak etti. Katılımcılar ile yaklaşmakta olan 16 Nisan 2017 de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi ile ilgili Anayasa’ya değiştirilecek ve eklenecek olan 18 maddenin halk oylamasında sandık kurulu üyesi olarak bulunacak olan üyelere eğitim verilerek ne şekilde iş ve işlemlerin yapılacağı bilgileri kurul üyeleri ile paylaşıldı.

Saadet Partisi Isparta Merkez İlçe Başkanı Mustafa AKBULUT, halk oylamasında sandık kurulu üyeliği olarak görev yapacak olan kişilerin toplantıya iştirak ettiklerinden dolayı teşekkür etti. Toplantının amacı referandum esnasında sandıkta görev yapacak olan sandık kurul üyelerinin görevlerinin seçim başladıktan bitimine kadar geçen süreç içinde yapılacak olan iş ve işlemlerin ne şekilde yapılacağı ve sonuçlarının en kısa sürede partimiz tarafından oluşturulmuş olan Sandık Kurul takip merkezine ıslak imzalı sonuç tutanaklarının ulaştırılmasını hususunda gereken ciddiyetin hassasiyetin gösterilmesini bir kez daha paylaşarak sözlerini Saadet Partisi  İl Başkanına bıraktı.

Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat GENÇAY, Sandık kurulu üyelerinin toplantıya katılımlarından dolayı teşekkürlerini belirterek sözlerini mevcut olan Anayasanın değişmesine etki eden süreçlerin sıralamasını yaparak katılımcılar ve kamu oyu ile paylaştı. Özetle şu şekilde süreçleri sıraladı.

Çözüm sürecinde, dedik ki bu teröristlerle anlaşma olmaz, teröristin ne zaman ne yapacağı belli olmaz, bu görüşmeleri yapmayın, ama yaptılar! Neticede onlarda vaz geçtiler, yüzlerce gencimiz doğuda hâlâ daha şehit olmakta.

Fetö meselesinde, biz siyasi hayatımızda hiç beraber olmadık bunlarla ve Erbakan hocamda bunu anlattığı zaman şimdiki Cumhurbaşkanımızla sağ tarafında oturuyordunuz. Bunu yıllarca gördük. Ama oy uğruna onlarla iş birliği yaptılar. Neticesinde darbe yediler. Yine biz haklı çıktık, ama bunu nasıl helal ettirecekler bilemiyoruz.

Esad meselesinde, Irak’ta gördük binlerce Müslüman orada ölmesin dedik. Bu Batı oraya barış, huzur ve demokrasi götürmez insanları katleder dedik. Esad’la çok iyi olanlar birden çok kötü oldular. Biz yapmayın etmeyin dedik şimdi Esad ayakta dursun diyorlar, ama 600 bin tane Müslüman öldü. Ama bize Esad’cı dediler. Yine biz haklı çıktık.

Bu Avrupa birliği, bu Avrupa medeniyetini boş verin, dönün İslam Medeniyetine 40 yıldır söylüyoruz dinlemiyorlar, şimdi Avrupadan, Almanyadan Hollanda’dan sesler çıkınca feryadı figan ediyorlar. Yahu bunlar daha önce belliydi. Peki bir şey yapılıyor mu? Yapılmıyor. Neden? Şu Avrupa Birliği Bakanlığını bu hükümet kurdu! İptal edin bunu! Petrol ofisini daha on beş gün önce sattınız Hollandaya! Satmayın iptal edin. Gümrük Birliğinden çıkın. Hiçbir fiiliyat yok. Ancak Ey Hollanda Ey Almanya dostu falan kalmadı. Sizde sokağınıza  çıksanız her gün Ahmet hey, Mehmet hey deseniz bir hafta sonra hiçbir dostunuz kalmaz. Netice de böyle oldu. Biz bugün 140 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. 70 milyardan fazlasını Almanya ile Hollandaya yapıyoruz. Şu anda orada ki Türk ve Müslüman kardeşlerimizde rahatsız. Şimdi devletler arası bir şey çatışma olduğu zaman oradaki insanlar huzursuz oluyor çünkü orada azınlıkta.

Değerli arkadaşlar, bu konularda biz yanılmadık, yine bu referandumda Allah’ın izniyle yanılmayacağız. Şimdi anayasa değişikliği yapılıyor. Anayasa değişikliği ne demek? Toplumsal bir sözleşme demek. Anayasa değişikliği bu millette saadet mutluluk getirmesi demek. Yani halk şöyle demesi lazım. Türkiye’de yaşayan 80 milyon insandan herkes işte tam bu anaya benim anayasam demesi lazım. Böyle bir anaya hazırlanması lazım. Kucaklayan bir anayasa olması lazım.

Ama bizde nasıl başladı. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Devlet Bahçeli teklif etti, Ak Parti Meclise getirdi. Ve ilk yaptıkları propagandalar şu! Evet demeyen Teröristtir haindir! Ya sizlere soruyorum bu Isparta’da varmı? Biz mi görüştük bu PKK larla? Bu Esadcılarla biz mi görüştük. Bu darbeciler ile biz mi 15 sene ortaklık yaptık? Nerden terörist oluyoruz biz? Ve ben şahsım olarak ve partim olarak şu televizyonda kanal 32 de dört defa beyanat verdim. Şu darbecileri asın! Askeri polisi katleden 45 polisi bir yerde öldüreni asın! Şu pkk lıları asın! İdam yasasını çıkarın! Onlar çıkarmıyor idam yasasını biz idam edilsin diyoruz. Biz pkk lı oluyoruz, fetöcü oluyoruz, bu beyefendiler tertemiz oluyor!

Onun için bu konuda böyle bir siyaseti kabul etmiyoruz. O suçlamaları zaten kabul etmiyoruz. Bunlar ayıp şey! Evet diyen de, hayır diyen de bu memleketin evladıdır. Biz hepimiz kardeşiz. Biz evet hayır diye birbirimizi kırarsak gavurun ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Suriye on beş sene önce deselerdi ki böyle olacak kimse inanmazdı. Ama paramparça oldu 600 bin insan öldü.

Evet arkadaşlar, peki anayasada neler var? Çok detayına girmeden kısa keseceğim. Kuvvetler ayrılığı yok. Yani yasama yürütme yargı tek kişiye devrediliyor. Yine yargı bağımsızlığı olmuyor. Yani benim atadığım ilçe başkanı bana karşı gelmez. Benim istediğim şekilde karar verir. Sistem böyle çünkü. Otokontrol sistemi yok. Yani bakanların bir tanesi yolsuzluk yapsa rüşvet alsa ona gensoru veremiyorsun! TBMM o konuda araştırması için çok zor şartlar getiriyor. Ancak Cumhurbaşkanı isterse biz bunu konuşuyorken tabi Sayın Cumhurbaşkanımız için asla değil, çünkü bu getirilen sistem, belki elli yıl belki yüz yıl bu ülkeyi idare edecek. Onun için geçici fani olan onyıllık bir dönemden sonra başkaları da gelebilir. Ee biz çok doğru seçeriz! Kemal Derviş vardı bir zamanlar bilirsiniz değil mi? Türkiye’de kimse tanımıyordu. Ama geldi Türkiye’nin Fatihi oldu! Nasıl oldu? Medya her gittiği yerde gösterdi. Onu anlattı. Ekonominin kahramanı oldu. Sonra milletvekili oldu. Sonra Amerika’ya gitti yine. Oradan geldi görevli yine oraya gitti. Onun için otokontrol sistemi olması lazım.

Şimdi arkadaşlar yapılan değişikliklerde, bizim partimiz böyle bir kitapçık çıkardı. Bunları biz tek tek dağıtacağız. İlk inceleyen biz olduğumuz için bu maddeleri tek tek çıkartıp, hatta yönetimlerde birkaç defa okuduk.

GELİN MEDENİCE TARTIŞALIM

Bilgimiz var bu hususta. Onun için televizyonlara bu arkadaşları davet ediyoruz. Diğer il başkanlarına diyoruz ki, bu millet kendi kendine tartışmasın gelin oturalım (Ak Parti Isparta il başkanı) Osman Bey, (Mhp İl başkanı) İsa Bey! Gelin oturalım sizinle şu Televizyonda tartışalım. Ama ne hikmetse çıkmıyorlar! Ama geçmişte yapılıyordu bu. Çok kibar bir şekilde medenice bu konular tartışılıyordu. Ama çıkmıyorlar şimdi. Ordan teröristsiniz, vatan hainisiniz diye suçlamayla propagandayla siyasi işi götürüyorlar bu milletin parasını kullanarak bir tane mitingin maliyeti 2 trilyon! Bunu sizler veriyorsunuz. Genel merkezimiz bu konuda hiçbir çalışma yapmayacaksınız dedi. Hiçbir kimse ile tartışmaya girmeyeceksiniz dedi. Güzelce izah edeceksiniz dedi. Evet veren evet verir. Hayır veren hayır verir, dedi.

Daha sonra Saadet Partisi Isparta İl yönetim Kurulu Üyesi Süleyman ZENGİ Sandık kurulu Eğitim Toplantısına katılanlara bu referandum ile ilgili teorik ve pratik bilgileri olup bundan önceki seçimlerde görev almış olan sandık kurulu üyelerine yapacakları iş ve işlemleri güncellenmiş biçimde hatırlatarak ilk defa görev alacak olan kurul üyeleri ile birlikte Sinevizyonda detaylı bir biçimde seçimin ilk başlayış anından sonuçlanma sürecine kadar geçen zaman içinde yapılacakları seyrettirerek görsel olarak bilgilendirdi.

Toplantının bitiminde Kurul üyesi olarak T.C Yüksek Seçim Kurulu tarafından adlarına düzenlenmiş olan görev belgeleri imza karşılığı sandık kurul üyelerine teslim edildi. 

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...