Otizm Farkındalık etkinliği düzenlendi

4 Nisan 2017 16:23

“2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ” dolayısıyla bünyesinde özel otizm sınıfı bulunan İMKB İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Vali Şehmus Günaydın ve Eşi Aysel Günaydın’da katıldı.

Çok sayıda öğrenci ve velinin de katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Vali Günaydın, Otizmli çocuklara sahip ailelerin gayretlerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayarak, zaman zaman bir araya geldikleri ailelerin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve her türlü sorunda daima yanlarında olduğunu belirtti.

Vali Günaydın “ Bu özel çocuklara sahip ailelerimizin talepleri ve eksikliklerinin giderilmesi konularında sürekli temas halindeyiz. İnşallah bu anlamda yakın zamanda daha iyi imkânların ailelerimize sunulması konusunda önemli adımlar atacağız. Tabi bu konuda bütün sivil toplum kuruluşlarının ve kurumlarımızın bir araya gelmesi çok önemli bizlerde bunu sağlayama çalışıyoruz. İnşallah bu özel çocuklarımıza çok daha iyi hizmetler sunacağız. Ben tekrar bu konuda çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından İMKB İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi. Etkinlikte ayrıca Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan plaketler özel otizm sınıfı öğretmenlerine Vali Şehmus Günaydın tarafından takdim edildi.

Etkinliğin sonunda Vali Şehmus Günaydın ve Eşi Aysel Günaydın özel otizm sınıfını ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...