Yeniden ikmal inşaat ihalesine çıkılıyor

5 Nisan 2017 16:26

Yüklenici firmanın yaşadığı mali sorunlar nedeniyle inşaatında gecikme yaşanan Kara Havacılık Okuluyla ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç önemli açıklamalarda bulundu. Kara Havacılık Okulu’nun tamamlanması adına yeniden ikmal inşaat ihalesine çıkılacağını belirten Bilgiç, yıl sonuna kadar buranın hizmete açılacağını söyledi.

15 Temmuz terörist darbe girişiminden sonra Isparta Kara Havacılık Okulu'nun sadece bir okul değil komutanlık olarak konuşlandırılması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu Komutanlığı topyekun Isparta’ya getirilecek. 

Genelkurmay’ın 15 Temmuz’dan sonra verdiği bu kararla, Isparta Kara Havacılık Okulu Projesi katlanarak büyüdü. 1500 personelin çalışması beklenen Kara Havacılık Okulu'nda bu değişiklikle çalışan askeri personel sayısı 3 bin 500’e çıkacak. Her 3 ayda bir de daha çok yabancı askeri pilotlar Isparta’ya gelip, eğitim alacaklar.

Isparta’nın rüya projesi Kara Havacılık Okuluyla ilgili AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç önemli açıklamalarda bulundu.

İçerisinde 18 idari bina ile pistler ve hangarların bulunduğu Kara Havacılık Okulu İskan Tesisleri Projesiyle ilgili yeniden ikmal inşaat ihalesine çıkıldığını belirten Bilgiç, yıl sonuna kadar okulun hizmete açılacağını söyledi.

 

Bu haber 501 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...