Yer kullanım bedelleri yeniden belirlenecek

6 Nisan 2017 16:49

Şehir Merkezinde çeşitli mevkilerde bulunan geçici büfelerin; Simit, Mısır, Tatlı Çörek v.s. sezonluk Karpuz Sergileri, İşyerleri önüne konulan masa, sandalye, dondurma dolapları ve ilan - reklam amaçlı açılan standların kullanım bedelleri yeniden belirlenecek.

Konu Belediye Meclisi gündemine geldi. Belediye Meclisi'nin  Nisan ayı ilk toplantısında belediye gelir kalemlerindeki fiyatların yeniden belirlenmesi konusu gündeme alındı.

Bu doğrultuda; gündemin birinci maddesinde bulunan; 2017 Yılı Gelir Tarifesinde bulunan ilan - reklam vergisi ve su tarifesi bölümlerinde ek madde ilave edilmesi hususunun görüşülmesi. Gündemin ikinci maddesinde bulunan; Şehir Merkezinde çeşitli mevkilerde bulunan geçici büfelerin; Simit, Mısır, Tatlı, Çörek v.s. sezonluk Karpuz Sergileri, İşyerleri önüne konulan masa, sandalye, dondurma dolapları ve ilan - reklam amaçlı açılan standların kullanım bedellerinin belirlenmesi hususunun görüşülmesi konuları ilk toplantıda Tarife Komisyonuna havale edildi.

KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYACAK

Bu konuda Tarife Komisyonunun kendisine havale edilen bu iki konu hakkında gerekli araştırma ve incelemeleri yaparak hazırlayacağı raporu Meclisin Cuma günü yapılacak olan Mart ayı son toplantısında meclise sunması bekleniyor.

EL SANATLARI ESERLERİN SATIŞI İÇİN İZİN

Öte yandan, Belediye Meclisi aynı toplantıda gündemin üçüncü maddesinde bulunan; Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak basımı gerçekleştirilen kitapların (Osmanlı Belgeleri Işığında Isparta ile Osmanlı Nüfus Defterlerinde Isparta v.b) El Sanatları çalışmalarının, hediyelik eşyaların ve benzeri gibi ürünlerin satışına izin verilmesi, satış fiyatlarının belirlenmesi hususunun görüşülmesi konusunu da görüşerek Cuma günü karara bağlayacak.

 

Bu haber 492 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...