Mimar Sinan Camiinden örnek davranış

9 Ağustos 2012 18:41

Mimar Sinan Camiinden örnek davranış:

Ramazan boyunca fakirlere

iftar yemeği veriliyor

Isparta’nın en merkezi Camilerinden olan Tarihi Mimar Sinan Camii İmam – Hatibi Osman Akçil organizesinde Caminin avlusunda fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara her gün iftar yemeği veriliyor. Akçil; “Hayırseverlerin desteği ile yaptığımız bu çalışmayı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

 

Ramazan Ayı, Isparta’da birlik ve beraberlik içinde geçiriliyor. Ramazan ayı diğer taraftan insanlar arasındaki hayırseverliği ve dostluğu da pekiştiriyor. Bunların en güzel örneklerinden birisi de Mimar Sinan Camiinde yaşanıyor. Hayırsever vatandaşların desteği ile Ramazan ayının her günü Camide iftar yemeği veriliyor. 

AKÇİL; “CAMİLERDE SOSYAL AKTİVİTELER DE YAPILABİLİR”

İftar sonrası konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Mimar – Sinan Camii İmam – Hatibi, Memur – Sen İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil açıklamasında; “Ramazan Şerifi etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tavsiyeleri doğrultusunda camilerimizin sadece namaz kılınan ibadet yapılan yer olması yanı sıra çeşitli etkinliklerin sosyal aktivitelerinde yapıldığı dinimizin diğer emirlerin de yerine getirildiği sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın merkezi haline gelen mekanlar olması doğrultusunda yaptığımız bu hayırlı hizmette ramazan ayının başından itibaren sonuna kadar her akşam iftar yaptırmak suretiyle muhtaç kimselere oruç açtırmak suretiyle bu sene başlayan bu güzel adımımızı her sene yaparak gelenek haline getirmeyi istiyoruz.

“HER GÜN YAKLAŞIK 350 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERİYORUZ”

Bu güzel olay ilk defa bu sene Mimar Sinan camide yaklaşık 300 – 350 kişi ye ulaştı. Ümit ediyoruz seneye bu sayıyı çoğaltarak Isparta’da belirli camilerimizin avlusunda da yapmak hedefimiz.

TEHECCÜT NAMAZINA DAVET

Biliyorsunuz Ramazan ayının bitmesine son 10 gün kaldı bu geceden itibaren Mimar Sinan Camimizde Türkiye’de belki eşine rastlanmayan bir örnek çalışma daha başlayacak geçen yıl ilkini yaptığımız bu gecede 01:45’te başlayacak hatimle Teheccüt namazını kılmaya başlayacağız. Bu konuda camimize bütün Isparta halkını davet ediyoruz. Ramazan Şerifimizin son 10 gününde kılacağımız teheccüt namazı ile geceleri uyanık ve ibadetle geçirmiş olacağız.  Yaklaşık iki saat süren namazdan sonra da sahurumuzu hep beraber yapacağız” dedi.

Isparta’nın iş adamları, yardım severleri destek vererek böyle güzel iftar akşamları ortaya çıkıyor. Bu bir başlangıç güzel bir örnek. Amacımız Ramazan aylarımızı sadece bir camide değil başka camilerinde de uzakta olup gelemeyen camilerinde de yapmak. Ben inanıyorum seneye ondan sonra ki senelerde daha da güzel olacak.

BU KADARINA DA PES DOĞRUSU !

Osman Akçil, Caminin avlusunda verdikleri iftar için kullanılan masa ve sandalyelerin gece kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmak istendiğini belirterek; “Biz bunu çocuklar yada kendini bilmez bir kaç kişinin yaptığını düşünüyoruz. Polislere söyledik araştırıyorlar. Böyle güzel bir organizasyonda tatsız şeylerin olması bizleri üzüyor” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Bu haber 912 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...