“Isparta Belediyesi´ne 60 milyon TL zararı var”

9 Nisan 2017 16:49

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi konusunda Belediye kanadından çözüm yolunu gösteren önemli bir açıklama geldi. AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce ile MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ın Yayla Mahallesi esnaflarıyla toplantısına Belediye Başkanlığı adına katılan Başkan Yardımcısı Recep Erdem, ITKM konusunda gelen sorulara cevap verirken çok önemli mesajlar verdi. ITKM'nin çözüm yolunu gösteren Erdem, "Allah rızası için yüce mahkeme fesh kararı versin" dedi. Yayla Mahallesi esnaflarıyla AK Partili ve MHP'li siyasilerin yaptığı toplantıda Anayasa değişiklik paketi konuşmalarından sonra konu atıl kalan Ticaret ve Kültür Merkezi'ne geldi. Bir esnafın "Şehrin merkezinde ölü bir kent. Hepimiz boşuna dükkan açıyoruz. Siftah yapamıyoruz. İnşaat konusunda bize desteğiniz ne olabilir. Hastanelerimiz de gitti. Sürecin hızlanmasını istiyoruz. Buranın ticarete açılmasını istiyoruz" diye konuşması üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem açıklama yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, ITKM'nin Şubat-2009'dan sonra cezalı duruma düşen bir inşaat olduğunu söyledi. Belediye olarak defalarca şirkete ihtarname çektiklerini anlatan Erdem, şöyle konuştu: "2005 yılında ihalesi yapıldı. 24 ayda bitecekti. Sözleşmeye göre Şubat-2009'da bitmesi gereken bir inşaat. 2009'dan bu tarafa cezalı çalışılan bir yer. Şimdi defalarca ilgili şirkete ihtarnameler çektik. Sadece esnafın canı yanmıyor, Isparta Belediyesi olarak bizim de canımız yanıyor. Bugün tarihi itibariyle Isparta Belediyesi'nin zararı 41 milyon TL. İnşaat gecikmesinden ve zeyilnamelerden dolayı alacağımız var. 20 milyon TL'de kira kaybımız var. Size zarar verdiği gibi Isparta Belediyesi'ne de 60 milyon TL zararı var.

Bu para olsaydı Isparta halkına hizmet olarak dönerdi. Malum FETÖ'cü, vesaire. Her türlü hukuki yolu denedik, alacaklarımız için dava açtık. 7.5 milyon TL'lik kısmını kazandık geri kalan 34 milyon TL'lik kısmı şu anda mahkemede. Ve Isparta halkının hakkını yedirmemek için mücadele veriyoruz. 'Sözleşmede gecikme bedeli belirlenmemiş' diye itiraz ediyorlar. Hem suçlular hem 34 milyon TL'nin üzerine yatmak için uğraşıyorlar. Belediye olarak biz de bunu yedirmemek için uğraşıyoruz.

 

Bu haber 552 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...