HEDEF : 205 Km.GRUP KÖY YOLUNU SICAK ASFALTA KAVUŞTURMAK

9 Nisan 2017 17:01

Isparta’da 200 km’lik grup köy yollarının sıcak asfaltla (Bsk) kaplanması çalışmalarının startı Gönen-Güneykent arasındaki köy yolundan başladı. Sıcak asfalt çalışması ile ilgili Güneykent’te düzenlenen törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, “Bir çok vilayetin 2017 yılı sıcak asfalt programına baktığımız zaman 30-40 kilometrelerden bahsediliyor. Bizim Isparta olarak ortaya koyduğumuz 205 kilometre hedefi Isparta olarak ne kadar arzulu olduğumuzu ortaya koyuyor” dedi.

Gönen-Güneykent arasındaki grup köy yolu ihalesinin tamamlanmasının ardından çalışmalar başladı. 12 kilometrelik bu yolun yapımını Ek-Pet firma almıştı.  Nisan 15’ine kadar Gönen-Güneykent sıcak asfalta kavuşmuş olacak. Sıcak asfalt çalışmasına ilişkin Güneykent’te bir program düzenlendi. Programa Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Milletvekili Said Yüce, AK Parti ve MHP İl Başkanları,İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat ile Güneykentliler katıldı.

Programda konuşan Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün “13 yıllık belediye başkanlığım sürecinde hiçbir kürsü beni bu kadar heyecanlandırmadı. Çok büyük bir özlemle bu yolların asfalt kaplanmasını arzu etmiştik. Daha geçtiğimiz yıllarda bu yollar serme asfalt oldu, bugün ise şehirler arası duble yollarda olduğu gibi bu yollar sıcak asfalt yapılıyor. Ben bu noktada siyasetçilerimize ve sayın Valim başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, “bugün sayın Valimizinde önderliğinde İl Özel İdaremiz köylerimize yeni bir hizmeti taşıyor. Bugünde bunun başlangıcını ilan ediyoruz. Bugün 205 kilometrelik grup köy yollarımızın sıcak asfaltlama çalışmaları Güneykent’ten başladı. Bugünde bunu kutlamak için bir araya geldik. İnşallah iki yıl içersinde bütün grup köy yollarımızı sıcak asfalta kavuşturmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Vali Şehmus Günaydın, Isparta’da ki birlikteliğe vurgu yaptığı konuşmasında “Bugün ilimiz adına çok önemli bir hizmetin başlangıcını Güneykent’ten yapıyoruz. Son 15 yılda ülkemizde köylere hizmet anlamında çok önemli hizmetler yerine getirildi. Bu hizmetleri vatandaşlarımız gördükçe ve bu hizmetlerin faydasını anladıkça, artık hizmet kalitesi ve çeşitliliği de artmak zorundaydı. Eskiden köyler için stabilize yola razıydık, sonra stabilize yol bizi kesmedi, illa asfalt yol olsun, satih kaplama olsun dedik. Sonra satih kaplamada bizi kesmedi dedik ki sıcak asfalt istiyoruz. Sayın Başbakanımız bir konuşmasında ifade etti, artık köy yollarında sıcak asfalta geçilecek. Isparta’mızda sayın milletvekillerimizin çok çok önemli katkıları, il genel meclis üyelerimizin çok çok önemli katkıları ile köy yollarında sıcak asfalt uygulamasını başlatmış bulunmaktayız. Şöyle bir rakam verirsek Isparta’mızda bu konuda ne kadar önemli bir çalışma yapıldığını da anlamış olacağız. Bir çok vilayetin 2017 yılı sıcak asfalt programına baktığımız zaman 30-40 kilometrelerden bahsediliyor. Bizim Isparta olarak ortaya koyduğumuz 205 kilometre hedefi Isparta olarak ne kadar arzulu olduğumuzu ortaya koyuyor. Ben ortaya koyduğumuz bu birliktelikle hedefimize rahatlıkla ulaşabileceğimizi ve hatta bununda üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Bu hizmetlerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Said Yüce “Isparta’mız hakikaten son zamanlarda çok güzel hizmetler alıyor. Geçtiğimiz hafta sayın Başbakanımızın iştiraki ile iftihar kaynağı olan Şehir Hastanemizin açılışını yaptık. Bizden önce başlamış olan güzel hizmetlerin bizden sonrada devam edeceğini görmek hepimizi mescur ediyor. Bütün köylerimize, beldelerimize İl Özel İdaremizin gayreti ve fedakarlığı ile yerel yöneticilerimizin emekleri ile güzel hizmetler gidiyor. 2017 yılında inşallah köylerimizi sıcak asfaltla buluşturacağımız bir yıl olacak. 2018 yılında da planlanan bütün köylerimize sosyal hizmet merkezleri, meyve alım merkezleri yapmak. Söz verdiğimiz, vaat ettiğimiz her şeyi yapageldik, Hiçbir şey eksik kalmadı. Kilit taştan, oyun parklarına kadar. Artık köylerimizden su, kanalizasyon ihtiyaçlarının yerine daha modern, daha sosyal ihtiyaçlarla ilgili talepler geliyor. Bu geldiğimiz noktanın güzel bir nokta olduğunu bize gösteriyor. Tabi 16 Nisan da hep beraber bir halk oylamasına gideceğiz. Bununda aslında siyasi bir mesele olmadığı her geçen gün daha çok anlaşılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız İsa beyle beraber, yine Ak Parti İl Başkanımızla beraber esnafımızı, sanayicilerimiz, işçileri, ziyaret ediyoruz, evlere gidiyoruz. Bu topraklarda aynı havayı teneffüs eden, aynı bayrağı dalgalandıran bu milletin gerçekten ortak paydaları var. Bizi birbirimize bağlayan millet olma değerlerimizin şuuru ile insanlarımızla bir araya geldiğimizde bu birlikteliklerin değerini anlatıyoruz. Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemeyen Avrupa’da yada dünyanın başka yerlerinde, Kandil’deki PKK haininden FETÖ hainine kadar Türkiye’nin aleyhine birleşmiş olan o güçlerin en büyük cevabı 16 Nisan’da bu aziz milletten alacağına inanıyoruz. Bütün dünyanın ümitleri bugün Türkiye’de. Dünya beşten büyüktür demek basit bir söz değil, bunun gerçekleşmesi için gerçekten yoğun çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. Program dua edilerek kurban kesilmesinin ardından sona erdi.

 

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...