Isparta Belediyesine Temiz Şehir Ödülü verildi

31 Aralık 2012 12:42

Isparta Belediyesi şehrin yaşanılabilir kentler arasında birinci sıraya yükselmek için imkanları ölçüsünde gece gündüz demeden çalışmalarını devam ettiriyor. Bir yanda hava kirliliğini önleme, bir yanda yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra çevre temizliği konusunda da hassasiyetini aynı şekilde devam ettiriyor. Yapılan değerlendirmelerde yaşanılabilir iller arasında üçüncü sırada bulunan Isparta’nın 1. Sıraya yükselmesi için yine aynı gayret ve başarı ile çalışmalar devam etmektedir. Yapılan çalışmalar konusunda kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, temiz şehir olarak ödüllendirildiğini bu vesile ile belediyeye 50 bin lira teşekkür ikramiyesinin verildiğini dile getirdi.

Günaydın yaptığı açıklamasında, temizlikte 7/24 esasına göre hizmet verildiğini belirterek, “Ispartamızdaki temizlik çalışmaları bilinçli ve yoğun bir şekilde devam ettiriliyor. İlk mesaimiz 06.00’da başlamasına rağmen personelimiz cadde ve sokakların temizliği için 24 saat hizmet vermektedir. Bu temizliğimizi 190 Personelimiz, 34 kamyonumuz ile gerçekleştirmekteyiz. Şehrimizden her gün 250 ton çöp, deponi alanımıza nakli gerçekleştiriliyor. Çevre ve şehircilik Bakanlığından biz ödüllendirildik. Türkiye’de bulunan 16 deponi alanı içerisinde, düzenli ve sistemli bir çalışma gerçekleştirildiği belirtilerek biz 50 bin lira para ile ödüllendirildik. Verilen ücret belki çok çüzi bir miktar ama bizim için manevi değeri büyüktür” dedi.

Şirket Müdürü Elmira Demircan’da yaptığı açıklamasında, yapılan hizmetler ve evsel atıkların atılması noktasında vatandaşı uyardı. Daha temiz ve sağlıklı kent olmak için evsel atıkların zamanında atılmasının büyük bir öneminin olduğuna değinen Şirket Müdürü Elmira Demircan, “İlimiz 44 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahallelerimizin 32.si gündüz 12,si gece temizlenmektedir. 34 yaya personelimiz ise cadde ve sokaklarımızda süpürme işlemini yapmaktadır. Amacımız halkımıza temiz ve sağlıklı bir çevrede hayatlarını idame ettirebilmeleri için gereken temizlik çalışmalarını yapmaktayız.

Halkımızın da zamansız atık çıkarmamaları bu yaptığımız temizliğe katkı sağlayacaktır. Sokakta gezerken elimizde bulunan atıkları mutlaka çöp kutularına atalım” dedi.

 

Bu haber 822 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...