Veteriner Hekimlere teorik ve uygulamalı eğitim

11 Nisan 2017 18:48

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Resmi Veteriner Hekimlere yönelik olarak teorik ve uygulamalı eğitim toplantıları yapıldı.

Halk arasında Deli İnek Hastalığı diye bilinen (BSE), "Nakledilebilir Süngerimsi Beyin Hastalıklarının teşhisi ve numune alma tekniği hakkında Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü Uzmanlarınca, mezbaha ve et entegre tesislerinde görevli Resmi Veteriner Hekimler ile istihdamı zorunlu Veteriner Hekimlere yönelik eğitim programı İl Müdürlüğü toplantı salonunda, numune alma tekniği ise Isparta Belediyesi Et Entegre Tesislerinde gerçekleştirildi.

Eğitimin açılışına İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü personeli ve Isparta Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Yaşar Günaydın,  Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı, İl ve ilçelerde görevli Veteriner Hekimler ve İlimizdeki Gıda İşletmesinde İstihdamı Zorunlu Veteriner Hekimler katıldı.

Isparta Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yaşar Günaydın, açılış konuşmasında,  “sağlıklı birey ve toplumdan bahsetmek için sağlıklı gıdanın şart olduğunu, bu bağlamda gıda zincirinin en önemli halkalarından biri olan mezbahalardaki modernizasyonun tamamlanması ve sağlıklı olmayan mezbahaların kapatılması gerektiğini” belirtti.

Yürütülen işlerin sağlıklı gıda için, mevzuat çerçevesinde olması gerektiğinin altını çizen Günaydın "Et muayenesinde toplum algısını değiştirmek için üretimden sofraya kadar ki bütün aşamayı sıkı takip etmemiz lazım. Yetiştirme koşullarından hayvan refahına, nakliyesinden kesim yerinde bekletilmesine, etin muayenesinden uygun saklama koşullarının sağlanmasına kadar her aşamasının kontrol edilmesi gerekmektedir" dedi.

İlimizde görev yapan Veteriner Hekimlere verilen eğitimle,  katılımcılara 5996 Sayılı Kanun ve buna bağlı çıkan Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik ile Türk Gıda Kodeksi ve diğer Veterinerlik hizmetleri konuları anlatıldı.

Bu haber 563 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...