Isparta Konya duble yolunda Eğirdir Gölü sorunu

13 Nisan 2017 16:01

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Şarkikaraağaç-Beyşehir duble yolunun ihalesinin yapıldığını ve pazartesi günü itiraz sürecinin sona ereceğini belirtti. Çobanoğlu, Eğirdir-Şarkikaraağaç arasındaki bölüm için ise Eğirdir Gölü sorununun henüz aşılamadığını bildirdi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, ilimizde devam eden  ve yapılacak yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Isparta-Konya arasındaki duble yol çalışmaları kapsamında Şarkikaraağaç-Beyşehir arasındaki kısmın ihale edildiğini ve bu ihalenin sonuçlandığını söyledi. İhaleyle ilgili pazartesi gününe kadar itiraz süreci bulunduğunu hatırlatan Çobanoğlu, herhangi bir sorun olmaması durumunda yolun yapımına başlanacağını dile getirdi. Çobanoğlu, bu yolla ilgili olarak Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’ın ilçedeki geçişte menfez ya da üst, alt geçit göremediklerini belirtmesi üzerine, “Eğirdir geçişine ilave bir şey yapmamız konusunda sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

AKDAŞ: MENFEZ VEYA ÜST, ALT GEÇİT İŞİNİ GÖREMİYORUZ

 İlçeyle ilgili 2 konu olduğunu belirterek toplantıda söz alan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, “Bir tanesi Isparta –Konya duble yolu çalışması Eğirdir geçişi yapılıyor. Yazıyla bildirdik, dönüş de yapıldı ama şuan statik kaplama işine başladılar. Ancak herhangi bir menfez veya üst, alt geçit işini göremiyoruz orada. Yine aynı noktada Köprübaşı mevkide sanayi istikametine doğru bir yan yolumuz var. Orada bir çalışma göremiyoruz.

SULAMA SEZONUNA YETİŞTİRİLEMEYECEĞİNDEN BAHSEDİLİYOR

İkincisi Barla yol kavşağı düzenleme çalışmaları başladı, teşekkür ediyoruz. Fakat orada DSİ’ye ait bir kanal var. O kanalın alternatif güzergaha alınmasıyla ilgili bir tespitin yapıldığını biliyoruz. Ama çiftçiler ve kooperatif başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerde şuan ki mevcut kanal kırılırsa alternatif güzergahın yeni sezona yetiştirilemeyeceğine bahsediliyor. Yetiştirilemeyecek gibi olursa kavşak düzenlemesinin ertelenmesi gerekecek. Bu da Barla gibi bir yer için sıkıntı olacak” şeklinde konuştu.

ÇOBANOĞLU: SULAMA SEZONUNA YETİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ

Akdaş’a yanıt veren Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu,  Barla kavşağındaki su hatlarını karayollarının yapacağını ifade ederek, “Sulama sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Sulama sezonunda sıkıntı olacaksa bunu erteleyeceğiz” dedi.

EĞİRDİR’LE İLGİLİ HER İŞİMİZDE BİR SÜRÜ SORUN VAR

 Isparta-Konya arasındaki duble yolunun Eğirdir geçişine ilave bir şey yapma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Çobanoğlu, “Yapacağınız her menfez için bir sürü yerden olur almanız gerekecek. Hidrolik yapılara müsaade etmiyorlar. Talep edilen yerde Eğirdir Koruma Havzası olduğu için müsaade edilmiyor. Üst geçit talebiniz vardı, onunla ilgili değerlendirme yapılacak. Eğirdir’le ilgili her işimizde bir sürü sorun var” diye konuştu.

MAYIS SONUNDA DOSTLUK YOLU PROJESİ KESİNLEMİŞ OLACAK Isparta dostluk yolumuzda sadece viyadüğümüz var. Mayıs ayı sonu itibariyle Dostluk yolunun projesi kesinleşmiş olacak. Şuanda güzergahı ve kavşakları kesinleşti. 

İLÇE YOLLARI İYİLEŞTİRİLİYOR

2017 yılında Gönen-Atabey arasında tamamen sıcak karışım olarak bitireceğiz. Isparta-Ağlasun yolunun tamamı sıcak karışım olarak ihale edildi. Mevsim şartlarını bekliyoruz. Uluborlu-Senirkent ihalemiz de sonuçlandı. Büyük ihtimalle Mayıs ayı içerisinde Uluborlu-Senirkent arası sıcak karışım asfalt çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca Isparta’da 160 kilometrelik statik kaplama, yenileme ve rutin yol kaplama çalışmaları devam edecek.”

 

 

 

 

Bu haber 566 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...