“YATIRIM TUTARI 29 MİLYON OLAN 26 PROJEYE DESTEK VERİYORUZ”

14 Nisan 2017 17:56

TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü, 18 Aralık 2015’te çıkılan ‘’IPARD II Birinci Çağrı’’ sonuçlarını açıkladı. Isparta’ da toplam 26 proje destek hakkı kazandı. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ, Isparta’da toplam yatırım tutarı 29 Milyon TL olan 26 projenin destek hakkı kazandığını ve finansal anlaşmanın yürürlüğe girmesinden sonra hak sahiplerini sözleşme imzalamaya davet edeceklerini söyledi.

GÜLCÜ, açıklamasında destek hakkı kazanan 26 projeden 6’ sının süt hayvancılığı,2’sinin et besiciliği, 6’sının tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve mantarcılık, 4’ ünün soğuk hava deposu, 3’ ünün kırsal turizm, 2’sinin makine parkı, birinin zanaatkarlık, birinin arıcılık ve birinin de yenilenebilir enerji sektörlerinden olduğunu, bu projelerin yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini ve yaklaşık 17 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştireceklerini bildirdi.

IPARD I boyunca çıkılan 15 çağrıda toplam 167 projeyle sözleşme imzalandığını, 141 Milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirildiğini ve 65 Milyon TL hibe ödemesi yapıldığını söyleyen GÜLCÜ, IPARD II’nin 1. Çağrı sonucunda 26 projenin destek hakkı kazanması ve 29 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilecek olmasının Isparta’da tarihi bir rekor olduğunu söyledi. '’ Bu nedenle öncelikle cesaretlerinden ötürü yatırımcılara teşekkür ediyorum, kendilerine ve Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

TKDK desteklerine sadece ödenen hibe tutarı olarak bakılmaması gerektiğini belirten İl Koordinatörü GÜLCÜ, kurulan işletmelerin Avrupa Birliği standartlarında, çevreye duyarlı, en son teknolojiyle donatılmış, katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği işletmeler olarak yarattıkları çarpan etkisiyle Isparta’nın ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağladığını söyledi. TKDK olarak hem Isparta’nın hem de ülkemizin kırsal kalkınma hamlesinde en önemli lokomotiflerden biri olduklarını ve TKDK hibe desteklerinin 2020 yılına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. 

 

 

Bu haber 562 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...