“Isparta’ya en iyi şekilde hizmet etmeye gayret ettim”

1 Ocak 2013 17:35

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına müşavir olarak atanan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, Vali Memduh Oğuz’a veda ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık 3,5 yıldır Isparta’da görev yaptığını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, görev yaptığı süre içerisinde Isparta’ya en iyi şekilde hizmet etmeye gayret ettiğini belirterek bu süre zarfında desteğini hiç esirgemeyen Vali Memduh Oğuz’a şükranlarını arz ettiğini ifade etti.

İpek konuşmasında, “Tarım ve hayvancılık konusunda Isparta’ya hizmetin en iyisini vermeye gayret ettik. Son iki yılını Sayın Valimizle çok iyi şekilde geçirdik. Kendilerinin engin tecrübelerinden, fikir ve düşüncelerinden hem bir şahıs olarak, kem de bir idareci olarak çok istifade ettim. Görev süresince daima desteğiyle yanımızda oldu, kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Isparta’nın bir meyve bahçesi olduğunu söyleyen Vali Memduh Oğuz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek’in görev yaptığı sürece içerisinde Isparta’nın tarım ve hayvancılıkta önemli başarılar elde ettiğini belirtti.

Ziyaretin bir Allaha ısmarladık ziyaret olduğunu belirten Vali Oğuz; “Bolluğu ve bereketi olan Isparta, aynı zamanda Türkiye’nin gül bahçesi, elma bahçesi ve kiraz bahçesi konumundadır.

Çok şükür müşterek çalıştığımız dönemde hem meyvecilikte, hem de tarımın diğer alanı olan hayvancılıkta çok önemli başarılar elde ettik. 2010 yılından 2011 yılına geçerken küçükbaş hayvancılıkta % 25, büyükbaş hayvancılıkta ise % 20’ye yakın bir artış meydana geldi. Bu artış 2012 yılında da aynı oranlarda devam etti. Bu 100 yıllık Isparta tarihinde bir rekordur. Bu bakımdan Sayın Sıddık İpek ile beraber süt üretiminde, hayvancılıkta, sebze ve meyvecilikte bir bolluk dönemini, bir bereket dönemini beraber yaşadık.

Bu elbette öncelikle bizi yaratan Allahın bir lütfüdür, sonra da çalışkan üretici arkadaşlarımızın ve onlara her konuda destek sağlayan tarım teşkilatınındır. Bu doğrultuda değerli kardeşim Sayın Sıddık İpek’in buradaki görevi aldığı maaşı helal ettiren, döktüğü alın terini, göz nurunu helal ettiren bir verimle sonuçlanmıştır. Bundan büyük memnuniyet duyuyorum ve kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bir valinin bir il müdürüne teşekkürü sıradan bir teşekkür olamaz.

Isparta biraz hizmet edip sonra da hizmet tamamlandıktan sonra unutulacak bir vilayet değildir. Öyle umut ediyorum ki Sayın Sıddık İpek’te Isparta’yı unutmayacaktır. Bu manada Isparta’ya yapılacak iş ve işlemlerde gönül beraberliğimiz olacak. Ben yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.    

 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...