“Şaibelerle ilgili YSK’ya başvurularımızı yaptık”

19 Nisan 2017 16:35

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, milletin iradesine saygı duyan bir insan olduğunu belirterek, “Sonuçların çok olumsuz olduğunu düşünmüyorum, karamsar değilim. Alanda insanlarla bir araya geldiğimizde hiçbir olumsuz tepki almadık. Bu noktada demokrasi mücadelemize devam edeceğiz, korkmak, caymak yok” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Isparta Milletvekili İrfan Bakır, referandum sonucunu değerlendirdi. Millet iradesine her zaman saygı duyan birisi olduğunun altını çizen Bakır, şunları söyledi: “Son kararı millet verecekti ve sandığa gidip hür iradesi ile doğru veya yanlış kararını verdi. Biz referandum sürecinde bunu dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık.

Aslında  demokrasi oylanamaz. Ama nihayetinde bu süre geldi ve demokrasi oylandı. Vatandaş için hayırlı olmasını diliyoruz. Şaibelerle ilgili YSK’ya başvurularımızı yaptık. Yasal mücadelemizi bu konuda da sürdüreceğiz.

Cumhuriyet diyoruz ama İran’da da cumhuriyet var, Irak’ta cumhuriyet var. Bizim savunduğumuz demokratik cumhuriyet. Yani vatandaşın verdiği vergilerin hesabını sorabilmesi, siyasilerinde bunları nereye harcadıkları ile ilgili doğru cevapları verebilmesi gerekiyor. Savunduğumuz şey demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir.  Sonuçların çok olumsuz olduğunu düşünmüyorum, karamsar değilim. Alanda insanlarla bir araya geldiğimizde hiçbir olumsuz tepki almadık. Bu noktada demokrasi mücadelemize devam edeceğiz, korkmak, caymak yok."

 

 

Bu haber 518 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...