Camiler Arası Futbol Turnuvası düzenlendi

20 Nisan 2017 18:17

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilimizde Camiler Arası Futbol turnuvası düzenlendi.

Kuran kurslarına katılan çocukların sportif faaliyetlere yönlendirilmesine ilişkin imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen ve 20 Mart’ta başlayan Camiler Arası Futbol turnuvası sona erdi.

Yıldızlar ve Gençler kategorisinde düzenlenen turnuvaya toplam 24 takım 250’ye yakın öğrenci katılım gösterdi.

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmalar Atatürk Stadyumunda oynandı. Turnuvanın final heyecanı ise 18 Nisan 2017 Salı günü yaşandı. Yıldızlar kategorisinde final müsabakası Habibullah Camii ile Bahçelievler Camii arasında oynandı. Gençler kategorisinde ise finalde Gülistan Camii ile Davraz Fatih Camii karşılaştı.

Nefes kesen final müsabakalarında rakibi Bahçelievler Camii’yi 6-3’lik skorla yenen Habibullah Camii Yıldızlar kategorisinde şampiyonluğa ulaştı.

Gençler kategorisi final karşılaşmasında ise Gülistan Camii rakibi Davraz Fatih Camii’yi 11-2’lik net skorla şampiyonluğa ulaşan takım oldu.

Turnuva sonunda Yıldızlar Kategorisinde birinci Habibullah Camii, ikinci Bahçelievler Camii, üçüncü Keçeci Camii oldu. Gençler kategorisinde ise Gülistan Camii birinci, Davraz Fatih Camii ikinci, Habibullah Camii üçüncü oldu.

Turnuvanın sonunda ise dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verildi.

Dereceye giren takımlara madalya ve kupaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek tarafından takdim edildi.

Centilmenlik içinde geçen turnuvadan dolayı gençleri tebrik eden İl Müdürü Murat Gevrek, “Amacımız birlik beraberlik, arkadaşlık dostluğu pekiştirmek gençlerimizi bir araya getirip dayanışmayı sağlamaktır. Maçlarımızın Fair Play çerçevesi içinde geçmesi arkadaşlık ve dostluğun ön planda tutulması ve gençlerin kaynaşarak sportif etkinliği birlikte yürütmelerini önemsiyoruz. Bunun örneğinin İl Müftülüğümüz işbirliğinde düzenlediğimiz futbol turnuvasında gördük. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirip spor yapmaları, sağlıklı yaşamları ve kötü alışkanlıklardan uzak olmaları için bu tür sportif etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

Bu haber 570 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...