Bilişim Sektörünün Temsilcileri ile Öğrenciler "Siber Güvenlik Zirvesi"nde Buluştu

20 Nisan 2017 18:18

Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Siber Güvenlik Laboratuvarı (Cyberlab) ile Yazılım Siber Güvenlik Topluluğunca düzenlenen Akdeniz Bölgesi’nin en büyük siber güvenlik zirvesi, bilişim sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bilişim sektöründeki son gelişmelerin paylaşıldığı etkinlikte öğrencilere, siber güvenlik konusunda da aydınlatıcı bilgiler verildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ecir Uğur Küçüksille, “Bizler, eğitimlerimizle öğrencilerimizin bilgi güvenliği ve siber güvenlik anlamında donanım sahibi bireyler olmalarını amaçlıyoruz. Ortak çalışmalarda da bulunarak onları iş yaşantısındaki piyasa koşullarına hazırlıyoruz.” dedi. Küçüksille, konuşmasını çalışmalarında her zaman yanlarında olan desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Albayrak ile Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Semih Doğrukol’a teşekkür ederek sonlandırdı.

Bilişim güvenliği alanında çalışmalar yapan eğitmen Barkın Kılıç “loT sistemleri ve Güvenlik” başlığı altında,  IoT nedir?, tarihsel gelişimi nelerdir, IoT örnekleri, uygulama alanları, güvenlik, IoT ile yapılan saldırı örnekleri ve korunma yolları gibi konular hakkında katılımcılara bilgi verdi.

loT cihazlarının güvenlik konusunda hedef olmasının cihaz sayısının fazla, ucuz ve boyutunun küçük olması, kaynak kullanımının kısıtlı olması, üreticilerin güvenliği önemsememesi, cihazların bilgi toplaması, yazılım güncelleme yetersizliğinden kaynaklandığını dile getiren Kılıç, mevcut durumda kişisel güvenliğin en son planda yer aldığını güvenlik testlerinin yapılmadığını söyledi.

Zirve kapsamında, Adeo’dan Eyüp Çelik “MsSql Post Exploitation”, Deloitte’dan Kürşat Oğuz Akıncı “Siber Terör”, Siberasist’ten Murat Yılmazlar “Smashing the “MEAN Stack”, Siberasist’ten Emre Özer “Bug Bounty 101” Zirveye Prodaft adına Fatih Erdoğan da “Zararlı Yazılımların Anatomisi” sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...