Kent Konseyi ile Eğirdir Belediyesi işbirliği öğrencilere yaradı

20 Nisan 2017 18:22

Kent Konseyi ile Eğirdir Belediyesi işbirliği ile "Her Öğrenciye Bir Elma Projesi" kapsamında Isparta Kamile Gürkan İlk ve Orta Okulu'nda elma dağıtımı düzenlendi. Eğirdir Belediyesi, elmanın yanında, elma cipsi ve “Elma Hükümdarlığı Eğirdir” isimli hikâye kitabını da öğrencilere armağan etti.

Düzenlenen programa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan, Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk, Kent Konseyi yöneticileri, Eğirdir Belediyesi Özel Kalem Sorumlusu Eşref Çatal, Eğirdir Belediyesi Zabıta Müdürü Gamze Göksu, okul idarecileri ve öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Programda il olarak Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan konuşma yaptı.  Doğan "Elmanın başkenti Eğirdir’in elmalarını öğrencilerimizle buluşturmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kent Konseyimize ve Eğirdir Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül yaptığı konuşmada, “İlaç gibi bir meyve elma. Meyve şekeri olduğundan şeker hastalarına da günlük 1 elma yemeleri önerilir. Kalp ve damar hastalıklarını önler, Kanseri önler, iyi kolestrolü artırır. Kabızlığı önler, kötü kolestrolü düşürür. Kan yapımını artırır. Tansiyonu düşürür. Kemikleri güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığını önler, öksürüğe iyi gelir. Diyet için mükemmel bir seçenektir. Her türlü sportif faaliyette performansı artırır. Cilde parlaklık ve güzellik verir. Beyin hastalarına iyi gelir uykuyu düzenler zihni açar. Kesinlikle her gün 1 elma tüketilmesi şarttır.” dedi. Başkan Bülbül, "Ben bu yaşıma elma yiyerek geldim. Dünyanın en kaliteli elmaları ilimizde yetişiyor ve bizler bunun farkında bile değiliz. Bu farkındalığı oluşturuyoruz ve öğrencilerimize belediyemiz iş birliği ile elma dağıtıyoruz. Elmanın yanında Eğirdir Belediyesinin siz değerli öğrencilerimize ayrı bir armağanı daha oluyor. Elma cipsi ve Elma Hükümdarlığı Eğirdir isimli hikaye kitabını da sizlere armağan ediyorlar" dedi.

Son olarak Eğirdir Belediyesi Özel Kalem Sorumlusu Eşref Çatal, Kent Konseyine böyle bir projeyi yaptıklarından dolayı ve Eğirdir Belediyesini de bu işe ortak ettiklerinden dolayı teşekkür etti.  Eşref Çatal, öğrencilere Eğirdir Belediye  Başkanı Ömer Şengöl'ün selamını ileterek "elmaları afiyetle yiyin" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere elma dağıtımı gerçekleştirildi. Öğrencilere birer elma birer elma cipsi ve birer adet de “Elma Hükümdarlığı Eğirdir” isimli hikaye kitabı hediye edildi. Program sonunda protokol elma yerken toplu halde hatıra fotoğrafı çekildiler.

 

 

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...