BAŞKAN GÜNAYDIN: “BEN ALINTERİ HARCAYAN İŞÇİLERİMİZİ SEVİYORUM”

20 Nisan 2017 18:23

Isparta Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde imzalar atıldı.  Buna göre Nisan 2017-Ocak-2019 arasını kapsayacak dönemde işçilere altışar aylık, yüzde 4 oranında artış yapılması kararlaştırıldı. Toplu iş sözleşmesine Isparta Belediyesi adına Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Belediye İş adına sendika Başkanı Cemal Kurt imza attı.

İmza töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanı Cemal Kurt, “Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Toplu iş sözleşmeleri görüşmesinde 9 yıldır, bu başkanımızla 6. toplu iş sözleşmemiz. Başarılı bir şekilde kırmadan, dökmeden birbirimizi anlayarak görüşmelerimizi tamamladık. Biz işçiler başkanımızı seviyoruz. Başkanım da bizleri seviyor. İnşallah işçi arkadaşlarımıza, bizlere hayırlı olur. Halkımızın huzurunda belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

Geçmiş dönemlere ait bizim mağduriyetlerimiz vardı, bu mağduriyetlerimizin tamamını da giderdi. Şu anda toplu iş sözleşmesi ve aldığımız ücret bakımından çevre belediyelerden iyi durumdayız. İnşallah bundan sonraları daha iyi olacak” dedi.

Bugüne kadar sendika ile birlikte iyi niyetli olarak işçileri düşündüklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Bende işçilerimizin yanındayım” dedi. Başkan Günaydın, “Sendikamızla çabuk anlaşıyoruz. Ben alın teri harcayan işçilerimizi seviyorum. Karşılıklı olarak sendikayla 9 seneden buyana hiçbir problem yaşamadan rahatlıkla anlaşıyoruz. Biraz daha çalışma ve güzel noktalara ulaşma şansımız olursa ben halen maaşlarını artırmak istiyorum. Sendikamızdan da karşılıklı anlayış görüyorum. Çok yerlerde karşılıklı anlaşmada zorlanılabiliyor. Biz zorlanmıyoruz. Bugün de toplu iş sözleşmesine gönül rahatlığıyla imza atabiliyoruz. İşçimize inşallah gelecek senelerde daha da iyi bir şeyler vermek için de çırpınıyoruz. İşçilerimiz evlerine helal lokma götürüyor. Ben işçilerimizden memnunum. İşçilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ve tebrik ediyorum. Sendikamızda işçilerimizi iyi niyetli olarak takip ediyorlar. İşçilerimize kolay gelsin diyorum, iyi çalışmalar dileklerinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 554 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...