SDÜ’de Kutlu Doğum Haftası etkinliği

21 Nisan 2017 18:25

Süleyman Demirel Üniversitesi Stratejik Düşünce Topluluğu, “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında “Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed” konulu bir konferans düzenlendi.  İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı, Gazeteci Yazar Safiye Çetinkaya verdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Adem Efe, böylesine önemli bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek “Necip Fazıl’ın da dediği gibi onun için varız denilen bir kişidir Peygamber Efendimiz.” dedi.

İnsanlığın yozlaştığı, insanların yaratandan uzaklaştığı, karanlığın hüküm sürdüğü bir dönemde dünyamızı şereflendiren alemlerin müjdecisi, uyarıcısı olarak gönderilen insanların en hayırlısı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed karanlıkların üzerine bir nur gibi doğduğu bu günde etkinlikte Gazeteci Yazar Safiye Çetinkaya öğrencilerle bir araya geldi.

Çetinkaya, cahiliye döneminde dünyaya gelen Hz. Muhammed’in bu dönemde neler yaşadığını şu sözlerle dile getirdi: “Allah bize Peygamber Efendimizi göndererek son bir iyilik yaptı. Cahiliye döneminde dünyaya gelen Efendimiz, o dönemde herkese örnek olarak dünyaya hoşgörüyü ve adaleti yaydı. Öyle ki o dönemde müşrikler bile Efendimize Muhammed-ül Emin sıfatıyla hitap etmesi onun ne kadar güvenilir olduğunu gözler önüne sermiştir. Bizler bugün Peygamber Efendimizin yediği yemekleri yiyerek, giydiği giysileri giyerek onu örnek almaya çalışıyoruz. Fakat bizim örnek almamız gereken onun güzel ahlakı ve güvenilirliğidir.”

Çetinkaya, “Toplumlar içerden çürümeye başladığı zaman dışarıya bir koku yayılır. Bu kokuyu dışarıda duyan sinekler ve akbabalar bu kokuya üşüşerek onu kemirmeye başlar. Bu durum şuan Müslüman aleminin yaşadığı duruma örnektir. Müslüman ülkeler kendi içlerinde yaşadıkları sorunlar yüzünden yabancı ülkelerin zulümlerine maruz kalmaktadırlar. Allah bize yeni bir peygamber göndermeyecek, bizim en büyük vazifemiz Kuran-ı Kerim’i okuyarak, anlayarak güvenilirliği ve hoşgörüyü tekrar oluşturmamız ve düzeni sağlamamız gerekmektedir.” dedi.

Uyuşmuş bir toplum haline dönüştüğümüzü sözlerine ekleyen Çetinkaya, “Dünyanın her yerinde kardeşlerimiz ölürken sesimizi çıkarmaz olduk. Bizler ancak ayetlerle formatlanırsak bu durumlara karşı gelebileceğiz. Ancak Peygamber Efendimizi anlayabilirsek düzelebiliriz. Peygamber Efendimizin yardımcıları bile gençlerdi. Bu ümmeti ayağa kaldıracak olanlar sizlersiniz. Kuranı-ı anlatmak için yollara düşecek gençler istiyoruz. Hepiniz Fatih Sultan Mehmet olamayabilirsiniz, ama hepinizin fethedebileceği yerler ve akıllar vardır. “ diyerek bugünün gençlerinin akıllarının Nemrut’u titretmesi gerektiğini vurguladı.

Konferansın sonunda ilahi dinletisi sunuldu.

 

Bu haber 528 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...