Hasan Vatan´dan Gençlere "Girişimcilik" Dersi

21 Nisan 2017 18:29

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Politika Topluluğu, Vatan Bilgisayar Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Vatan’ın katılımıyla “Türkiye’de İş Dünyası ve Girişimcilik” konulu bir konferans düzenledi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle buluşan Hasan Vatan, kuruluşundan bu yana hızla büyüyen ve bugün Türkiye’nin bir çok ilinde teknolojik ürünleri nihai tüketiciyle buluşturan Vatan Bilgisayarın tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere,  “Ne iş yaparsanız yapın mutlaka severek yapın” mesajı veren Vatan, rakiplerin çok büyük sermayelerle büyük kayıplar yaşarken kendilerinin az miktarda sermaye ile hızla büyüyüp geliştiğini dile getirerek 115 mağazayla 200 mağazalı rakiplerine göre daha fazla satış yaptıklarını söyledi.

Başarının sırrını, fiyatın uygun olması ve müşteriyle kurulan iletişimin güçlü olması ile ilişkilendiren Vatan,  “Müşteriye anlatan, bilgi sağlayan personellerimiz sayesinde rakiplerimizden farklılaşıyoruz.” dedi.

Türkiye’de 2002 yılında yaşanan krizi fırsata çevirerek sektöre girdiklerini vurgulayan Vatan konuşmasının devamında “Büyük bir mağaza açmak için bir bütçe lazım. Biz neredeyse hiç para harcamadan bu işlerin tümünü yaptık. Bunu yapabilmemizdeki en önemli etken etrafımızdaki olan bitenlere dikkatlice incelememiz, fırsatları iyi bir şekilde değerlendirmemizdir. Etrafınıza dikkatlice bakın. Fırsatları çok iyi değerlendirin. Yapılmış faaliyetleri kendi yararınıza çevirerek kazançlar elde edebilirsiniz.”dedi.

Bu haber 586 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...