“SDÜ Hastanesinde biz yaptık oldu dayatmalarından vazgeçilmelidir”

25 Nisan 2017 18:18

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız; Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde bulunan sağlık personelinin sorunlarına ilişkin açıklama yaptı. Yıldız’ın açıklaması şöyle: “Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde bulunan Üyelerimizin ve Sağlık Personellerinin sıkıntılarını Genel Sekreterlik Makamına ve Rektör Hocamıza aktarıp çözüm bulmak için girişimlerde bulunarak randevu talep ettik. Lakin ne kadar uğraştıysak aktaramadık. Talep etmiş olduğumuz randevularımıza dönüş olmayınca ya dikkate alınmıyoruz yada önemsenmiyoruz hissi uyandı ve Bizlerde sıkıntıları sizlerin kanalıyla kamuoyuna duyurmak istedik.

Zor şartlar altında ve iş yükünün fazlalığıyla görevlerini canla başla yerine getiren ve bir nebzede olsa çalışmanın karşılığını talep eden, çalıştığı işin unvan karşılığını isteyen S.D.Ü. Araştırma Uygulama Hastanesinde münhal bulunan ve Memur olarak görev yapan personellere dağıtılmak istenen 2 aydır bekletilen ve boş bulunan Bilgisayar İşletmenliği kadrosu yoğun istek ve taleplerine rağmen;  Hastane Yöneticilerinin teklifi üzerine 13 kadronun 9 adet’ine  kadro verilmiş, ne hikmetse Türk Sağlık Sen üyelerinin hiçbiri kadrodan yararlandırılmamıştır. Personel Daire Başkanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmede bizi tatmin etmemiştir. Ulaşıp görüşeceğimiz Makamın Genel Sekreterlik,  cevap alınmaz ise Rektör Bey olması sebebiyle kendilerine ulaşılamamıştır. Buradan sormak isteriz Verilen kadroların kriterleri nedir. 15-20 yıldır görev yapan personele mi verilmeli,  yoksa yeni başlayan personele mi verilmeli, 4 Yıllık lisans mezunlarına mı verilmeli, yoksa lise mezunlarına mı verilmeli. Dağıtılan kadrolar tamamen ayrımcılık yapılarak taraflı davranıldığı  kanaatindeyiz. Bu konuda tatmin edici bir cevaba ulaşamadığımız için, Bu bir hata ise biran evvel hatanın düzeltilmesi ve diğer 4 personelinde mağduriyetleri giderilmesi çalışan personeli de mutlu edecektir.

Daha önce iletmiş olduğumuz ve kanunda yeri olan 0-3 yaş arası çalışan personelin faydalanacağı  mutlaka kreş açılması yeni anne olmuş personeli mutlu edecektir. Hastane içerisinde mutlaka kreş hizmete girmelidir. Kanunda bu konu açıktır.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının içerisine laborant, Teknisyen, Biyolog ve Teknikerleri de kapsayacak şekilde sınav açılması çalışmasının da biran evvel oluşturulması.

Özellikle Hastane Baş Müdürü altında çalışan ve personele hitap eden Sağlık Hizmetleri Müdürü ve Müdür Yardımcılarının personel arasında seçimle getirilmesi çalışma barışını olumlu yönde etkileyecektir. Liyakata uymayan, personeli kucaklamayan idareciler yerine,  kurumu düşünen çalışanında mutlu olmasını isteyen ayrımcılık yapmayan  ve hizmetin kaliteli hale gelmesi için çalışan personellerden oluşturulması.

Sağlık personellerinin ve Hemşirelerin kendi görevlerinin dışında çalıştırılmaması.

Personel sıkıntısını hat safhaya varması nedeniyle o kadar personel açığı varken personeli yer değişikliğiyle, yapmış olduğu görevin üzerine bir fazla  yük bindirerek değil, çalıştığı işin karşılığını ödeyerek moral ve motivasyonunu artırıcı önemli hale getirilmesi ile  hasta memnuniyeti artacak hastane hizmet kalitesi yükselecektir. Biz yaptık oldu dayatmalarından biran evvel vazgeçilmelidir.  Zor şartlar altında çalışan personelin önemli olduğu hissettirilmeli. Sağlık personellerinin ve idari personellerinin Moral ve motivasyonun artırılması için bu kadroların mutlaka ayrım yapılmadan verilmesi çalışanı mutlu edecektir.

Burada bizlere; Personellerin eşit görülmediği, çalışan arasında ayrımcılık yapıldığı, çalışanın değersiz olduğu kanısı oluşmuştur. Bu konulara  Rektör Hocamın kayıtsız kalmayacağını düşünüyoruz. Saygılarımla”.

 

Bu haber 499 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...