“Mücadele ve çalışma olmadan bağımsız ve uygar bir gelecek olmaz!

25 Nisan 2017 18:19

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi, Eğitim-İş Isparta Şubesi, Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Örgütü, Vatan Partisi Isparta İl Örgütü ve Demokrat Parti Isparta İl Örgütü’nün ortaklaşa düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yıldönümü etkinlikleri saat 14’de Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunmakla başladı. Ardından katılımcılar Kaymakkapı Meydanına geçti. Burada katılımcı kuruluşlar adına ortak basın açıklamasını Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Güldiken şunlara değindi:

“Bugün Ulusal Egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 97. Yılını kutluyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde savaş koşullarında ve top sesleri altında dahi ulusal egemenliğimizi yaşatabilen bir ulusuz.

23 Nisan Ulusal tarihimizde büyük bir dönüm noktası ve Türk Ulusumuzun kendi bağımsızlığını eline aldığı gündür. Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olduğu yeni yönetim biçimi ile Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese eşit birey olma olanağı sağlanmış ve bunun sorumluluğu da yüklenmiştir.

Demokrasimizin beşiği olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş, kan ve barut kokularının dört bir yanı sardığı bir ortamda kurulmuştur. Ulusumuzun kaderini tayin eden savaş kararları bile bu mecliste tartışılarak alınmıştır. Günümüzde ise 97 yıllık Meclis tecrübemiz bir kenara bırakılıp anayasa değişikliği ile bütün yetkiler 2019 seçimiyle tek bir kişiye verilmiş olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliği kayıtsız şartsız Türk Milletininken, yani bizimken, bizden alınıp tek bir kişiye verilmek istenmiştir. Bu anayasa değişikliğinin sonucu ise Yüksek Seçim Kurulunun aldığı kararla ne yazık ki şaibeli hale gelmiştir.

Anayasa değişikliğine; olağanüstü hal ortamında, adil olmayan koşullar altında  ve baskı ortamında gidilmiştir. Milli iradeden bahsedenlerin; Yüce Türk Milleti’nin geleceğini ilgilendiren bu anayasa değişikliğini, Türk Milletinden gizleyerek önümüze getirmeleri de ciddi çelişkidir. Yönetim şeklini değiştiren, hatta demokratik ve laik Cumhuriyet rejimimize ciddi zararı olacak anayasa değişikliğinin ne getirip ne götüreceği vatandaşlarımızın yarısından fazlası tarafından bilinmeden, siyasi parti ve şahıs olayı gözüyle bakılıp oy verilmesinin, oy istenmesinin de Milli İradeye en büyük saygısızlık olduğu kesindir.

Ancak umutsuz değiliz! Bize tek gerekli olan yılmamak, korkmamak ve susmamaktır. Çünkü biz, en zor zamanda dahi Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünmesini biliriz.

Çocuklarımızı, gençlerimizi ve halkımızı şanlı tarihimizden ve büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ten koparmak için Milli Eğitim Bakanlığı müfredatları değiştirilse de, ATATÜRK ve İNÖNÜ isimleri kurumlardan, stadlardan kaldırılsa da umutsuz değiliz!

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Cumhuriyetin kıymetini bilmekten bizi alıkoyamazlar, başaramayacaklar. Mücadele ve çalışma olmadan bağımsız ve uygar bir gelecek olmaz! Türk Milleti büyük Önderine ve Cumhuriyetine sahip çıkmaya devam etmektedir ve sonsuza kadar devam edecektir.

Bölücü terörün, emek sömürüsünün, yolsuzluğun, yoksulluğun, yasakların, hukuksuzluğun karşısındayız, buradayız! Egemenlik kayıtsız şartsız bizim, yani Türk Milletinindir, onu bir kişiye asla ve asla vermeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusumuzun ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yıldönümünü kutluyor, hepinizi karanlık zihniyetlere karşı mücadelemizde omuz vermeye çağırıyor, saygılar sunuyoruz.”      

Basın açıklamasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi’nin Anıtkabir Komutanlığı’ndan getirttiği “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler” adlı kitaplar çocuklar için imzalanarak dağıtıldı, çocukların yüzleri boyandı, balonlar dağıtılarak marşlar eşliğinde bayram coşkusu yaşandı.                  

 

 

Bu haber 503 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...