Workshop, Bankacılık ve Sigortacılık Günleri Başladı

26 Nisan 2017 18:24

Süleyman Demirel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, MYO Öğrenci Temsilciliği ile Finansal Yönetim Topluluğunca düzenlenen “Workshop, Bankacılık ve Sigortacılık Günleri”nin ilk oturumu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı.

Etkinliğin ilk oturumunda Isparta Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım moderatörlüğünde Halkbank Isparta Merkez ve Uydu Şube Müdürü Kamil Kara, Albaraka Türk Katılım Bankası İstanbul Kavacık Şube müdür yardımcısı Kamil Sancar ve bankacılık sektöründe yönetici olan Ercüment Çeliköz kariyer planlaması ve iş dünyası hakkında öğrencilere önemli bilgiler verdi.

"Bankacı kimdir? Nasıl bankacı olunur? Bankacılıkta kariyer planı nasıl gerçekleştirilir?" gibi soruları yanıtlayan Kamil Kara “Halk bankası 79. yıldır esnafın ve kobinin bankası olarak Türkiye’nin finansını desteklemektir. Amacımız Türkiye’nin bankacılığına kakı sağlamaktır.“ dedi. Bankacılığın çok kapsamlı bir hal aldığını ifade eden Kara konuşmasının devamında bankacılık sektörünün çalışma olanakları hakkında bilgi verdi.

Albaraka Türk Katılım Bankası İstanbul Kavacık Şube Müdür Yardımcısı Kamil Sancar ise katılım bankacılığından bahsederek “Ticaretin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu hammadde, yarı mamul veya mamul madde, gayrimenkul, makine veya her tür teçhizatın temini, katılım bankacılığı aracılığıyla sağlanmaktadır. Katılım Bankaları nakit kredi vermezler, ancak halkın ihtiyaç duyabileceği bankacılık hizmetlerini sunarlar. Katılım Bankalarının varlık nedeni ve altın kuralı faizsizlik prensibidir.”diye konuştu. Sancar, öğrencilere, bankacılık alanında iş yükü arzının fazla olması sebebiyle sektöre atılmadan kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ercüment Çeliköz de kariyer planlaması yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi vererek “Bankacılıkta ikili ilişkileriniz ne kadar iyi olursa başarınız o kadar artar ve daimi olur” diyerek öğrencileri donanım sahibi bireyler olmaları gerektiği konusunda uyardı ve alınan eğitimin yanında kişisel gelişimlerinin sürekli devam etmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Bu haber 555 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...