Pisidia Antiocheia ziyaretçilerini bekliyor

26 Nisan 2017 18:26

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm potansiyeli yüksek iller arasında yer alan ilimiz Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiocheia Ören yeri 2 Ekim 2017 tarihine kadar saat:19:00’a kadar ziyaret edilebileceğini duyurdu.

Duyuruda; “Turizm sezonu boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilere müze ve örenyerlerinde daha uzun süze hizmet verebilmesi amacıyla Ülkemizde turizm potansiyeli yüksek olan illerde bulunan ve Bakanlığımıza bağlı müze ve örenyerlerinin turizm mevsimi boyunca saat 19.00’a kadar ziyarete açık bulundurulması uygun görülmüştür.

Turizm Haftası Başlangıcı olan 15 Nisan 2017 tarihinden itibaren Ankara, Antalya, İzmir, İstanbul, Muğla-Fethiye de bulunan Müze ve Örenyerleri 30 Ekim 2017, yine turizm potansiyeli yüksek iller arasında yer alan ve ilimiz Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiocheia Ören yeri 2 Ekim 2017 tarihine kadar saat:19:00’a kadar ziyaret edilebilecektir.

ISPARTA’DA İKİ CİTTASLOW ŞEHİR

İzmir’in Seferihisar ilçesinin öncülüğünde başlayan Cittaslow (Sakin Şehir) sertifikası alan kentlere Isparta’nın Yalvaç ve Eğirdir ilçesi de katıldı. "Sakin Şehir" anlamına gelen Cittaslow 1999 yılında İtalya'da kurulmuş, uluslararası bir belediyeler birliği hareketi olan Cittaslow Ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Yavaş Yemek (Slow Food) hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğinden oluşuyor. Sultan Dağları eteklerindeki Yalvaç, tarihte sayısız medeniyet ağırladı. Birçok yerde unutulmaya yüz tutan el sanatları burada hâlâ yaşatılıyor; dericilik, keçecilik, demircilik ve daha nicesi. Yalvaç geleneksel mahalle fırınları ve mutfak kültürüyle de kendinden söz ettiriyor.

Isparta’nın ikinci Sakin Şehri unvanına sahip Eğirdir, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, Eğirdir Kalesi ile Hızırbey Camii ve Dündarbey Medresesi gibi tarihi yerlere sahiptir. Eğirdir halkı tarafından Atatürk’e verilen Can Adası ve Yeşil Adası, Dağ Komando Okulu, Kasnak Meşesi ve Sığla Ormanları, elması,  Eğirdir’de görülen Apollon Kelebeği ile tarih ve doğa zengini olan ve 7 renkli göl adıyla anılan Türkiye’nin 4. Büyük gölü görülmeye değerdir.

Ülkemizin en eski müzelerinden biri olması kültür varlıkları açısından oldukça zengin bir coğrafyada yer alması sebebiyle Yalvaç Müzesi ve Pisidia Antiokheia Örenyeri ile Sakin şehirlerimizi gezmeden dönmeyin… “

 

Bu haber 485 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...