Artık sadece yakalandıkları ay teşvikleri kapatılıyor

26 Nisan 2017 18:29

SGK İl Müdürü Hüseyin İnceçam, daha önce kayıtdışı istihdamda yakalanan işverenin teşviklerden 1 yıl yararlanamadığını belirterek, bu uygulamanın değiştiğini bildirdi. İnceçam, “Kurumumuz artık sadece yakalandıkları ay teşviklerini kapatıyor. Burada ileriye doğru bir yıl teşvikin iptali söz konusu değil” dedi.

SGK İl Müdürü Hüseyin İnceçam, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun işverenlere ve işçilere sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdi. İnceçam, “Kurumumuz 01.10.2008’den itibaren sosyal güvenlikte büyük bir dönüşüm sağlayarak altyapı hizmetlerini paydaşlarımıza açtı. Muhasebeci arkadaşlarımıza elektronik ortamda bildiri sağlandı. Şuanda bir kişi işe başladığında cep telefonuna mesaj gidiyor, çıkışları verildiğinde cep telefonuna mesaj gönderiyoruz” dedi.

Öte yandan SGK’nın geriye yönelik olarak kayıtdışında yakalanan işverenlerin bir yıl boyunca teşviklerini kapattığını hatırlatan İnceçam, “Bu uygulama değişti. Artık sadece yakalandıkları ay teşviklerini kapatıyor, ileriye doğru bir yıl teşvikin iptali söz konusu değil. İşverenlerimizin kayıtdışından teşviklerinin iptali çok büyük sorunlar yaratıyordu. Buradaki amaç onların önünü açabilmektir. Ayrıca 687 sayılı kanun hükmünde kararname ile geriye yönelik 3 ay işsiz dediğimiz kesimin 10 gün ve az çalışanlar şeklinde değiştirildi ve 10 günden az kurumumuza bildirilmiş olsa dahi 687 sayılı kanun hükmünde kararnameden faydalandırarak onlara teşvik sağlamaktayız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 603 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...