“Geleceğin Meslekleri ve Akılcı Kariyer Seçimi” SDÜ´de Ele Alındı

27 Nisan 2017 18:10

Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu ile Girişimciler ve Liderler Derneği tarafından “Best Isparta Career Day” başlığı altında “Geleceğin Meslekleri ve Akılcı Kariyer Seçimi” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi E-8 Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan BEST(Avrupa Teknoloji Öğrenci Topluluğu) bünyesindeki 96 yerel gruptan biri olan BEST Isparta’nın Başkanı Uğur İzgi yaptı.  İzgi, BEST Isparta’nın SDÜ öğrencilerini şirketler ile bir araya getirerek “şirket”, “öğrenci”, “üniversite” üçgenindeki bağların güçlenmesi için çalıştığını ifade etti. İzgi ayrıca düzenlenen etkinlikler, kariyer desteği, kişisel gelişim ve bol bol seyahat imkanları ile öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini ve mutlu olabilmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İnovasyon Danışmanı, Vestel Perakende Akademisi Eğitmeni Raci Cihan Şener, iş hayatına atılma süreci hakkında kısa bir bilgi verdi. İnovasyon ekosisteminin farkındalık ile gelişebileceğine belirten Şener, çağı niteleyen bir terim olan “antroposin” konusuna değindi. 1750’den sonraki süreçte insanın yolcu konumunda iken son yüzyılda artık pilot koltuğuna oturduğunu söyleyen Şener, “Böylece insanların sonuçlarını bilmeden, düşünmeden yaptıkları dünyayı bitirdi. İlk zamanlar insanlar birlikte üretiyordu. Kendiniz bir işi yaptığınız zaman sonucunu ön görebiliyorsunuz. Fakat çarkın dişlisiyseniz ne yaptığınızı göremiyorsunuz dolayısıyla mutsuz oluyorsunuz. Mutlu olabilmek için faydalı şeyler yapabilmelisiniz. 170 bin yıllık döngüde birlikte ürettik ve zamanla bireyselleştik.” dedi. 

İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli farkının kendince birlikte yaşayabiliyor ve yardımlaşıyor olması olduğunu sözlerine ekleyen Şener, “zamanı iyi değerlendirmeliyiz” mesajını vererek artık pilot koltuklarının da robotlara bırakılmaya başlandığını vurguladı ve 5G teknolojisinden ve inovasyondan bahsetti.

 

 

 

Bu haber 541 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...