Kariyeriniz İçin İpuçları

27 Nisan 2017 18:11

Süleyman Demirel Üniversitesi Endüstri ve Kalite Topluluğu tarafından düzenlenen “7. Kariyer Günleri” Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde başladı.

İş dünyasının tanınmış firmalarının temsilcilerinin öğrencilerle buluştuğu etkinliğin açılış konuşmasını yapan Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Onur Olgun, kariyer kavramını çalışma hayatına atılan mihenk taşı olarak nitelendirerek öğrencilerin ufuklarını açacak etkinliği düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Olgun, “Bir insan, nereye gittiğini bilmediğinde kat ettiği kadar uzun yol yürüyemez. Sizi diğerlerinden farklı kılacak donanımlarınız ve davranışlarınızdır.” dedi.

Topluluk Başkanı Halil Nadir Dal da farklı sektörlerden katılan temsilcilerin öğrencilerin akıllarında oluşan çelişkileri gidermeye ve akıllarında yer alan soruları yanıtlamaya katkı sağlayacağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerle buluşan Eğitim ve Oyunlaştırma Danışmanı Ali Cevat Ünsal, “İşimiz Gücümüz Oyun” isimli konuşmasında, oyun tabanlı eğitim hakkında bilgi verdi. Oyunun insan hayatının her evresinde var olan bir etkinlik olduğunu dile getiren Ünsal, oyun tabanlı eğitimin içinde yer alan oyun ve oyuncak gibi unsurların eğitimi daha interaktif ve kalıcı hale getirdiğini dile getirdi. William Glasser’in “Oyun oynamayı bıraktığımız gün, öğrenmeyi de bırakırız” sözünden yol çıkarak öğrenmeyi bırakanların yaşamının son bulacağını belirten Ünsal, oyunun her dönemde insanın gelişmesinde farklı etkilere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Mitsubishi Elektrik İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Can Bizsel de kariyer planlaması hakkında bilgiler verdi. “Kariyer planlamasında önemli olan takım olmak, bir takım yaratabilmek fakat takımın içinde fark yaratan insan olmaktır” diyen Bizsel, katılımcılara farklı açılardan süreçlere bakmalarını sağladı ve kişisel kariyerinden detaylar paylaştı.

Bizsel, Türkiye’de uydu, asansör ve raylı sistemler için elektrik ekipmanlarının da dahil olduğu altyapı ürünleri, klima ve fabrika otomasyonu gibi işlere yoğunlaşan Mitsubishi Electric’in, büyüyen Türk toplumunun gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğini belirtti.

Meslek seçim süreci hakkında bilgi veren Eczacıbaşı Endüstri Mühendisi İbrahim İlkem Yıldız da öğrencilere, “Farklılıkları öğrenmeniz gerekir. Bir şeyler öğrenmek istiyorsanız soru sorun, sordukça daha fazla ayrıntı ortaya çıkar. Ne kadar fazla soru sorarsanız o kadar gerçeğe ulaşırsınız. Farklı ol. Hayal gücünü ve kendini geliştir. Kendine güven. Çözüm bulmak istiyorsan “esnek ol”. Oyunu kuralına göre oyna ama kuralların da değişebileceğini unutma. En iyi çözüm, yolunuzu tıkayan şeyden kurtulmanızdır.” mesajını verdi.

Vestel Satış Yöneticisi Yunus Can Esmeroğlu, işini severek yaptığını belirterek girişimcilik ve Ar- Ge projeleri konusunda bilgilendirdi. Başkalarının yanlışlarının değil kendi yanlışlarımızla doğruyu bulabileceğimizi vurgulayan Esmeroğlu, “Sadece kendi algılarınızla hareket etmeniz sizi zora sokar. Hayat, size fırsatları altın tepside sunmaz o nedenle farkı fark ederek yaşayın. Dünya değişiyor, sabit görüşlü olmayın.” dedi.

İş hayatı ya da üniversite hayatının sosyal hayat ile daha yaşanabilir hale getirilmesi gerektiğini savunan Ford Otomotiv Sanayi Temsilcisi Armağan Hazar, para kazanmanın ana hedef olmaması gerektiğini, meslek hayatında başarılı olmanın en önemli etkenin dengeli bir hayat yaşamaktan geçtiğini söyledi.

 

Bu haber 503 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...