“Sav yolundaki koku bizden değil”

2 Ocak 2013 18:39

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Başkan Yardımcıları ve teknik heyetle Belediye’ye ait sıvı atık tesislerinde incelemelerde bulundu. Atık suyun geldiği noktadan doğaya salındığı alana kadar her tarafı tek tek inceleyen Günaydın, tesislerin iyi derecede çalıştığını ancak kendisi için yeterli olmadığını söyledi. Günaydın hedef olarak da katı atık depolama alanında alınan ünvanın sıvı atık’ta da alınacak şekilde olmasını hatta Türkiye’ye örnek bir arıtma tesisi olması için çalışmaların devam etmesi gerektiğini savundu.

Günaydın sıvı atık tesislerinde görev yapan personelin en önemli bir görevi yaptığını belirterek, 24 saat esasına göre yapılan hizmette çevreye zarar vermeyecek şekilde hizmet götürüldüğünü söyledi.

Günaydın bu hizmetin yeterli olmadığını daha çevreci ve çevresine hiç zarar vermeyen bir şehir olmak için ne gerekiyorsa onların mutlaka bu tesislerde olmasını da istedi. Hedef olarak da hiçbir şehirle yarışılmadığını kendimizle yarış halinde olduğunu belirtti.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “katı atık çöp deponi alanında nasıl ödül almış isek, sıvı atık alanında da aynı ödülü almak için çalışmalarımız sürmektedir. Göreve geldiğimiz günlerde burada bir inceleme yapmıştım. Nerede ise buraya hiç bakılmamış, hurdaya çevrilmiş bir tesis gördüm. Bu tesisimizi yeniden ayağa kaldırarak atıklarımızın çevreye hiç zarar vermeyecek şekilde arıtılarak salıverilmesi için ciddi bir çalışma yaptık. Bugün çevre iller arasında önde olduğumuzun bilinci içerisindeyim. Ancak bu bizim için kafi bir konu değildir. Hedefimiz çevreye hiç zarar vermeyecek şekilde arıtıldıktan sonra atık suların salıverilmesidir.

Tesisimiz 15 yıllık bir tesistir. Tabi bu süre içerisinde de mekanik yorgunlukların olması mümkündür. Bu yorgun olan mekaniklerimizin yenileme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca yaptığımı bir ihale ile de tesisimizin elektriğini kendisini üretecek. Hatta fazla gelen elektrik enerjisini tesisimizin yanında bulunan istem fabrikamızda da kullanmayı düşünüyoruz.

Tesisimiz şu haliyle ülkemizde ön sıralarda yer aldığına inanıyorum. Ancak bu benim için yeterli değil. Arıtmanın daha hassas bir şekilde yapılarak çevreye hiç zarar vermeyen bir ünite haline getirmektir. Sav yolundaki kokunun bizden gelmediği kesindir. Diğer ünitelerin ve tesislerin bu konuda gözden geçirilmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...