TED Isparta Koleji öğrencileri Çevre gezisi yaptı

28 Nisan 2017 16:25

TED Isparta Kolejinde geleneksel hale gelen teknik geziler, öğrencilere dersleri sevdirerek öğretmeyi sağlamak için somut ve görselliğe dayalı öğrenmeyi desteklemektedir. Derslerde öğrendikleri bilgi beceri ve anlayışları, günlük hayata ve doğal ortama transfer ederek kalıcı öğrenmelerine olanak sağlamaktadır.

TED Isparta Koleji Özel Lisesi öğrenci ve öğretmenleri 2016-2017 Eğitim- öğretim yılının Nisan ayı için planlanan teknik gezisini 26 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirdi.

TED Isparta Koleji Biyoloji öğretmeni Hilal ÇULCU ve Coğrafya öğretmeni Mahmut DANİŞMENT tarafından düzenlenen teknik geziye 9. ve 11. sınıf öğrencileri ile lise öğretmenleri katıldı. Teknik gezinin ilk durağı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hayatını anlatan Isparta'nın İslamköy beldesindeki "Demokrasi ve Kalkınma Müzesi" oldu. Süleyman Demirel’in hayatına yakından tanık olduğu müze, öğretmenler ve öğrenciler tarafından çok beğenildi. Ayrıca Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü ev de tarihe ışık tutması bakımından oldukça dikkat çekiciydi. Öğrencilerden Talha ÇINAR; Şevket DEMİREL’in hayatı, Emirhan ERKOÇ ise Süleyman DEMİREL’in hayatı ve siyasi kimliği hakkında bilgi verdiler.

Gezinin ikinci durağın Eğirdir ilçesinde bulunan Dündar Bey Medresesi hakkında bilgilendirme Edebiyat öğretmeni Sümeyra KUYRUKCU ve öğrenci Ali Burak KÖKLÜ tarafından yapıldı.

Daha sonra Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Merkezi Laboratuvarlarında yapılan çalışmaları izleyen öğrenciler burada bulunan “Balık Müzesi”ni ve kuluçkahaneleri de görme imkanı buldular. Öğrenci Buket AÇIKALIN Eğirdir Gölü ve özellikleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Öğrenciler buradan da Meyvecilik ve Bitki Araştırma İstasyonunu ziyaret ederek bitki ıslah ve moleküler genetik alanında yapılan çalışmaları yerinde izlediler.

Son durak ise Kovada Gölü Milli Parkı oldu. Öğrencilerden İlayda ERTAP; Kovada Gölü Milli Parkı, Elif Begüm AK; Kovada Gölü Milli Parkının fauna ve florası, Duygu KAYA Tohumlu ve tohumsuz bitkiler ve Melisa TÜZÜN de tek ve çift çenekli bitkilerin genel özellikleri, Fatma KARAATLI ise gölde meydana gelen ötrofikasyon hakkında bilgilendirmeler yaptılar.

Biyoloji öğretmeni Hilal ÇULCU rehberliğinde bölgedeki çeşitli bitki ve hayvan türlerini inceleyerek böcek toplama çalışmaları yapıldı. Ayrıca bu türlerle ilgili fotoğrafçılık çalışmaları Fotoğrafçılık öğretmeni Süleyman GÖDE rehberliğinde kulüp öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Coğrafya öğretmeni Mahmut DANIŞMENT rehberliğinde öğrenciler yörede hakim olan kayaç türlerini ve gölün oluşum özelliklerini incelediler. Daha sonra öğrenci ve öğretmenler yürüyüş parkurunda yürüyüş yaparak geziyi tamamladılar.

 

Bu haber 505 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...