ESKRİM’de geleceğin yıldızları yetişiyor

28 Nisan 2017 16:32

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından organize edilen Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası, Antalya'da gerçekleştirildi. Eskrimde gelecek vadeden Ispartalı sporcularımız, Uluslar arası müsabakalarda ter döktü. Sporcularımızın dereceleri ise gelecek için umut verdi. 

Eksrim sporu ülke genelinde yaygınlaşıyor. Spor Genel Müdürlüğünün desteği ile Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından organize edilen Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası, Antalya ilinde gerçekleştirildi.

Antalya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Suudi Arabistan, Lübnan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Mısır, İran ve Ürdün'den süper minik ve minik bin 900 sporcu katılıyor. Süper minikler erkek ve kız epe müsabakalarıyla başlayan turnuva 30 Nisan’da tamamlanacak.

Uluslararası turnuvaya İl Müdürlüğümüz Bölgespor Kulübü sporcuları da katılarak bu önemli organizasyonda ilimizi temsil etti.

İlimiz Bölgespor Kulübü sporcuları Baturalp Kandemir, Mehmet Kaan Bayhan ve Ramazan Taha İzgi, Uluslararası Çocuk Kupası Epe dalında Minikler ve Süper Minikler kategorilerinde mücadele etti.

Sporcularımızdan Mehmet Kaan Bayhan 6’da 2 , Ramazan Taha İzgi 6’da 3 , Baturalp Kandemir ise 6’da 4 yaparak PULL müsabakalarından çıkıp eleme tablosuna kalarak, ilimizi gururlandırdılar.

Sporcularımızın Antrenörü Fuat UNUL, Bölgespor Kulübü adıyla Uluslar arası organizasyonda deneyim yaşayan sporcularının gelecek için umut vaat ettiklerini söyleyerek, “Kısa sürede bu başarıya ulaşmak bizleri mutlu etti. Gelişmekte olan branşımızda geleceğin yıldız sporcularını yetiştirmek ve milli takımlara göndermeyi hedefliyoruz. Spor her branşında yanımızda olan İl Müdürümüz Murat Gevrek’e teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi. 

Bu haber 994 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...