SDÜ çiçeklerle donatıldı

1 Mayıs 2017 17:45

SDÜ Genel Sekreterliği, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü Doğu ve Batı Yerleşkesi’nde orman dokusu, ağaçlandırma, çimen ve çiçek çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda SDÜ, ilkbahar çiçekleri ile donatıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Batı ve Doğu Yerleşkesi’nin tamamını kapsayacak şekilde farklı noktalara, belirli bir kompozisyon dâhilinde 200 bin hercai menekşe, 50 bin lale ve 10 bin sümbül çiçeği, 5 bin kordes gülü dikildi. 500 bin m2 yeşil ve peyzaj alanına sahip SDÜ’de Mayıs 2017’de ise 200 bin adet kadife, yıldız, ateş, begonya, pervane, zinya çiçeği dikilecek. SDÜ Doğu Yerleşkesi 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu’nun da dâhil olduğu havzada ise yeşil alan, Isparta’nın simgesi Rosa Damescana (Yağ Gülü) ve lavanta, doğa parkı, yürüyüş yolları yapılacak. SDÜ Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Denizhan Ulusan ile “Yeşil Kampus” projelerini konuştuk.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) «Yeşil Kampus» hamlesine Rektörümüz Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı başta olmak üzere Yönetim, Genel Sekreterlik, Yapı ve Teknik İşleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi de destek veriyor. SDÜ Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Denizhan Ulusan peyzaj anlamında çok ciddi bir şekilde reform gerçekleştirildiğini söyledi. 

SDÜ’nün doğa için çok ciddi emek ve çaba harcadığını ifade eden Dr. Ulusan, ıslah çalışmaları yapıldığını, rekreasyon ve peyzaj çalışmalarının çok önemsendiğini söyledi. Batı Yerleşkesi’nde Söbü Dağı’nı 2 bin 500 servi diktiklerini anlatan Dr. Ulusan, fidan üretimi için de ciddi oranda çelikleme yaptıklarını kaydetti. Çiçek, fidan konusunda dışarıya bağımlı kalmamak için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Denizhan Ulusan, “örneğin lale soğanlarını uygun şekilde muhafaza ediyoruz. Şartlar oluştuğu an toprakla buluşturuyoruz” dedi.

Batı ve Doğu Yerleşkesi’nde farklı noktalara, belirli bir kompozisyon dâhilinde 200 bin hercai menekşe, 50 bin lale ve 10 bin sümbül çiçeği ve 5 bin kordes gülü dikildiğini kaydeden Dr. Ulusan “Mayıs’ta ise yaz çiçeklerinin dikimi gerçekleştirilecek. Buna göre 200 bin adet kadife, yıldız, ateş, begonya, pervane ve zinya çiçeği toprakla buluşturulacak” şeklinde konuştu. SDÜ Batı ve Doğu Yerleşkesi’ndeki tüm peyzaj, yeşil alan, çiçeklendirme çalışmalarının Genel Sekreterlik tarafından koordine edildiğini kaydeden Ulusan, her türlü imkanı seferber eden Rektörümüz Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Yönetim, Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın’a teşekkür etti. Dr. Ulusan, 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu’nu da kapsayan alanda Isparta’nın simgesi gül çiçeği ve lavanta örnek bahçesi ve yürüyüş yollarının da oluşturulacağını sözlerine ekledi.

DOĞA’NIN İLHAM VEREN GÜZELLİĞİ

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Erhan Kubilay ise, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı başta olmak üzere Yönetim’in, orman dokusu, yeşil örtü, çiçeklendirmeyi de kapsayacak şekilde çok özenli bir şekilde peyzaj anlayışına sahip olduklarını söyledi. Son 2 yıl içerisinde «Yeşil Kampus» hedefi doğrultusunda çok önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Kubilay, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇİÇEKLERİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜNÜ KENDİMİZ YETİŞTİRİYORUZ

“Son 2 yılda çok önemli yeşil hamle başlattık. SDÜ ortalama 2 milyon 500 bin m2 yüz ölçüme sahip. Bunun 500 bin m2’si peyzaj alanı. Hedefimiz daha yaşanabilir, daha güzel, daha temiz, daha ferah, öğrenci, akademisyen ve personele pozitif etki yaratacak alanlar sağlamak. SDÜ ailesinin moral ve motivasyonlarını her daim yüksek tutmaktır. Bu doğrultuda Batı ve Doğu Yerleşkesi’ni çiçeklerle donattık. Kasım 2016 ayında diktiğimiz soğanlı bitkilerimizi bir bebek büyütür gibi özenle yetiştirdik ve şu an toprakla buluşturduk. Bunun için de sınırlayıcı plastik materyal ve tamburlanmış doğal beyaz taşlar kullandık. Üniversitemizde iç açıcı bir görüntü, renk ve koku oluştu.”

MAYIS’TA YAZ ÇİÇEKLERİ İLE DONATACAĞIZ

SDÜ Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Ayan ise menekşe, lale ve sümbülü 1.300 m2’lik seralarda yetiştirdiklerini ifade etti. Kurumda 30 kişinin çalıştığını anlatan Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Ayan, Çalışma ve İş Kurumu’nun Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında üçer aylık dönemler halinde 110 kişinin istihdam edildiğini ifade etti. Mayıs 2017’de 200 bin adet kadife, yıldız, ateş, begonya, pervane, zinya çiçeğinin toprakla buluşturulacağını kaydeden Ayan, “bunlar Kasım’a kadar canlı kalacak. Pozitif etki yaratacak. Neşe, mutluluk ve enerji kaynağı olacak” dedi. Ayan orman varlığının yükseltilmesi için de iğne yapraklı ağaç dikim çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

ISPARTA’NIN SİMGESİ GÜL VE LAVANTA BAHÇESİ OLUŞTURULACAK

SDÜ Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yeşil Alan Uygulama Sorumlusu Ziraat Mühendisi Işıl Küçük de Doğu Yerleşkesi, çevre yolu üzerinde 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu’nun da bulunduğu havzayı kapsayacak şekilde büyük bir peyzaj projesinin hayata geçirileceğini söyledi. Yürüyüş yolları, park, çimleme alanı yanı sıra Isparta’nın simgesi Rosa Damescana  (Yağ Gülü) ve Lavanta dikileceğini ifade eden Işıl Küçük, projeyi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (GÜLAR) birlikte yürüttüğünü ifade etti.

 

 

 

Bu haber 555 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...