“Şartlı bağışı marifet gibi gösteriyor”

2 Ocak 2013 18:45

Eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, şimdiki dönem Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kendi hakkında verdiği demeçleri eleştirdi. Balaman, Günaydın’ın zırvaladığını iddia ederek “Çalışmayan belediye bol bol iş makinesi alıyor. İş makinesi alma aşkını da, asfalt dökme aşkını da fabrika kurma aşkının da nereden kaynaklandığını biliyorum ve zamanı gelince açıklayacağım” dedi.

Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, şimdiki dönem Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hakkında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Balaman,  Günaydın’ın insanları kandırdığını zannettiğini ancak vatandaşların ve kendisinin her şeyi bildiğini ifade eden Balaman, kendisi hakkında çıkan haberlere de yanıt verdi.

GÜNAYDIN MÜFTERİDİR

            Öncelikle belediyenin yeni almış olduğu temizlik makinelerini hedef alan Balaman, Belediye Başkanı Günaydın’ın kendini övgü dolu sözlerle ifade etmesine anlam veremediğini açıkladı. Günaydın’ın belediyeye aldığı makinelerden 10 bin TL kâr elde ettiğini açıklamasının bir marifet olmadığını, kendisinin o makineleri daha ucuza alacağını iddia eden Balaman, ayrıca gelen paranın şartlı bağış olduğunu da ileri sürdü. Günaydın’ın mecburen temizlik makinesi almak zorunda olduğunu bunu da başarı gibi gösterdiğini ileri süren Balaman, şunları söyledi:

SANKİ TEMİZLİKTE ÇOK BAŞARI KAT ETTİLER   

“Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ‘2 adet temizlik makinesi aldık’ diyor. O şartlı bağıştır. Biz başkanlık dönemimizde çok aldık ondan. Bütün belediyelere geliyor o para. Sanki Isparta belediyesi temizlikte çok başarı kat etmiş de bundan dolayı bir ödül gelmiş. Bu şartlı paradır. O şartlı gelen parayı başka bir yerde kullanamazsın. AK Parti iktidarının bütün belediyelere vermiş olduğu parayı, ‘temizliğimizden dolayı ödüllendirildik’ gibi olayı çarpıtması hoş değil. İnsanlar hiçbir şey bilmiyor zannediyor.

KENDİ KAFASINDA TASARLAMIŞ

AK Parti iktidarının siyasi parti ayrımı yapmaksızın bütün belediyelere göndermiş olduğu paralardan bir kısmıdır Isparta Belediyesine gelen para. Bu para da şartlı bağıştır.

‘Bu 35 bin TL idiydi de biz 25 bin TL’ye aldık’ diyor. 10 bin TL kâr nerede böyle?  Kendi kafasına göre bir şey yapmış, insanların bunu bilmediğini zannediyor. Bizim onu takip etmediğimizi zannediyor. Örneğin burada asfalt döküyor. Delindi. Her taraf köstebek yuvası gibi. Bir belediye artık asfalt da dökmeyecekse hiçbir iş yapmasına gerek yok. Kışın asfalt dökülmez. Buna saçmalamak da değil, zırvalamak değil. Kendini karayolları müteahhitleri ile karşılaştırıyor. Her şeyi kendisinin bildiğini sanıyor.

MADEM ÖYLE KÂRINI HALKA AÇIKLASIN

Öte yandan benim dönemimde ponza madenleri satılmamıştır. Müfteridir, yalan söylüyor. Ruhsatların satıldığını falan söylüyor. Öyle bir şey yok. Yaptığım sözleşme ortadadır. Yaptığım sözleşmede ISBAŞ şirketi ayda 1,5 trilyon lira kâr ediyor. Hesaplar ortadadır. Hiç elini sıcak sudan soğuk suya değdirmeden özelleştirdiğim firma bizim adımıza satacaktı, parayı getirip verecekti. Bunu takip edeceklerdi. Kârını göstersin. 1,5 trilyon kâr etmiş mi, etmemiş mi bunu göstersin. Gün gün satışları var ISBAŞ’ın. Kâr diye bir şey yok ortada. Biz sadece orada miadını doldurmuş makineleri sattık. Eski fabrikanın makineleri çok sağlamdı, düzgündü, peki niye yenisini aldı? Onu söküp oraya taşısaydı. Oradaki arsayı alan da biziz. Oraya yazmış ‘Bimsblok Organize Bölgesi’ diye. Orayı icat eden, oluşturan biziz. Niye yaptı? Demek ki eski fabrikanın makineleri işe yaramıyor.

GÜNAYDIN’IN FABRİKA KURMA, ASFALT DÖKME, İŞ MAKİNESİ ALMA AŞKINI AÇIKLAYACAĞIM

‘Isparta’ya iki fabrika kurdum’ diyor. Her şeyden önce fabrika kurmak belediyelerin işi değil. Belediye, fabrika kuracak kişilerin önünü açar. Özel sektörün önünü açar. Peki, tamam 2 tane fabrika kurdun, ne kazandırdın? İlave kaç işçi çalıştırdın o fabrikalarda? Isparta Belediyesine kaç para giriş yaptırdın? Yok çünkü. Isparta Belediyesinin kasasından oraya para aktardılar veya şirketlerden. Ama dönüşü olmayan bir şey. Ben, Yusuf Ziya Günaydın’ın fabrika kurma aşkının nereden kaynaklandığını biliyorum. Kâr getirisi yok, istihdam yok. Mevcut yeri satacaklardı ama ben onu açığa çıkartınca vazgeçtiler. ITKM 5. yılını dolduruyor. Bıraksınlar da müteahhidin önünü açsınlar. Sonra Tabakhane alanını temizlesinler. 3 – 5 caddeyi asfalt ettim diye her yeri asfaltladıklarını mı zannediyorlar. Isparta sadece merkezden ibaret değil ki. Çalışmayan belediye bol bol iş makinesi alıyor. İş makinesi alma aşkını da, asfalt dökme aşkının da nereden kaynaklandığını biliyorum.”

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...