Isparta fiber kent şehri oluyor

2 Ocak 2013 18:47

İl Türk Telekom Müdürü Mehmet Taşdöğen, Isparta’nın fiber kent dönüşümünü 2 yıl içinde tamamlayacağını ve vatandaşların ışık hızında internete erişebileceğini müjdeledi.

            İl Türk Telekom Müdürü Mehmet Taşdöğen, ışık hızında internet erişimine dair önemli açıklamalarda bulundu. Şu anda yaklaşık 10 mahallenin tamamında fiber altyapıya geçtiklerini belirten Taşdöğen, Zafer Mahallesi ve çevre 10 mahallenin tamamında Fiber Kent dönüşümünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Bundan yaklaşık 10 mahallenin faydalanacağını ifade eden Taşdöğen, çalışmaların 2013 yılında da devam edeceğinin bildirdi.

TÜM ŞEHİR 2 YIL İÇİNDE FİBER İNTERNET KULLANABİLECEK

Isparta’nın tamamının 2 yıl içerisinde fiber kent dönüşümünü tamamlayacağının belirten Taşdöğen, “Bu arada Keçiborlu’da da dönüşüm yapılmış oldu. Bu yıl içerisinde de Halıkent Mahallesi ve bölgesinde çalışmalarımız olacak. Böylelikle Isparta’nın büyük bir çoğunluğunu da yapmış olacağız. Çalışmamız şu şekilde olacak; saha dolaplarının yerine fiber saha dolaplarıyla santrali mahalleye hatta eve yaklaştırmış olacağız. Normalde bizim çalışma sistemimiz, burada bir santralimiz vardı, bu santralden kilometrelerce öteye sesi taşımak için kablolar döşüyorduk. Şimdi ise artık santrali büyütüp eve taşıyoruz. Şimdi bir sitenin, bir apartmanın altına yapıyorsunuz, eve taşımış oluyorsunuz santrali. Hızınız da direkt mesafe ile ilgili olduğu için hız sorunu böylelikle kalkmış, ışık hızında internet olayı da gerçekleşmiş oluyor” dedi.

IP TV ISPARTA’DA KULLANILMAYA BAŞLANDI

Bu arada 2012 yılında başlayan IP TV (Tivibu) çalışmalarının 2013 yılında da devam edeceğinin ve Isparta’nın tamamında kullanılmasını sağlayacaklarını söyleyen Taşdöğen şöyle devam etti:

“IP TV’nin özelliği şu; izleyici olarak görüntüyü durdurabiliyorsunuz, geri alıp izleyebiliyorsunuz ve tekrar izleyebiliyorsunuz. Evinizde güncelliği izleyebilmek en önemlisi. İnteraktif özelliği ile de sosyal paylaşım sitelerine de girebiliyorsunuz. TİVİBU bir sonraki aşamadaki televizyonlarda rahatlıkla kullanılabilecek. Şu anda altyapı çalışmaları devam ediyor. IP TV dediğimizde önemli olan nokta orada bir altyapı kurulmuş olması. Ama şu anda televizyonlar birçok şeyi yapabilecek durumda. Isparta olarak yapılan bu çalışmalar içinde iller bazında Türkiye’ye uyum sağlıyoruz.

TELEKOM OLARAK İYİLEŞTİRMEDE SINIR YOK

Biz ilk olarak en alt seviyeden başladık. Şimdi özellikle fiber olan pek çok yerimizde 20 mbit’e kadar çıkıyoruz. Bunu sağlıyoruz artık şu anda. İnsanların beklentisine cevap vermek zorundayız. Bu bize ne sağlayacak; müşteri memnuniyetinin yanında dünya rekabetinden de kopmamış olacağız. Zaman zaman da öncülüğümüzü getirecek.

İLÇELERDE DE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Öte yandan 2012’de kırsal alanlarda hizmet veremediğimiz yerlerde kontrol çalışmaları yapıyoruz. Oralarda lokal iyileştirmeler yapıyoruz. Fiber çalışmalarımızı ilçelere de yaymak için uğraşacağız. Tabi ki bunu belli bir program dahilinde yapacağız”

Bu haber 1802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...