Açık Hava Kütüphanesi SDÜ Öğrencilerinin mekanı oldu

4 Mayıs 2017 18:52

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri, kitap okumanın tadını açık havada çıkarıyor. Havaların ısınmaya başladığı bu günlerde, Kritik ve Analitik Değerlendirme Topluluğu tarafından öğrencilerin yoğun bulunduğu Güzel Sanatlar Fakültesi Kantini önünde güzel bir uygulama başlatıldı.

Üniversitemizde ilk kez gerçekleştirilen “Açık Hava Kütüphanesi” etkinliği ile zaman bulamadığı için okuma eylemini gerçekleştiremediğinden yakınan öğrencilere zaman ve mekan yaratıldı.

Okuma ve kütüphane kullanma alışkanlıklarını etkilemek amacıyla hazırlanan “Açık Hava Kütüphanesi”nde öğrenciler, birçok önemli yazarın birbirinden özel kitaplarını kayıt yaptırmak ve geri getirmek şartı ile ücretsiz bir şekilde temin ederek okuyabiliyor.

Çeşitli yayınevleri ve Isparta Gençlik Merkezinin desteklerini aldıklarını belirten Topluluk üyeleri şunları kaydetti: “Öğrencilerin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesini, kitaplar ile doğayı birleştirerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Kitap kurtlarını açık havada buluşturmak istedik.”

Çay, kahve ve kitap üçlüsüyle güzel havanın tadını çıkaran öğrenciler de bu tarz etkinlikleri, üniversite ortamında daha sık görmek istediklerini belirterek duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Açık Hava Kütüphanesi”, 5 Mayıs Cuma gününe kadar sizleri bekliyor.

 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...