"Teknoloji ve Kariyer Günleri" Başladı

4 Mayıs 2017 18:53

Süleyman Demirel Üniversitesi IEEE SDÜ Öğrenci Topluluğunca düzenlenen “Teknoloji ve Kariyer Günleri17” başladı.

Mühendislik Fakültesi E-8 Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan IEEE SDÜ Computer Sociyety Başkanı Arda Zaman, öğrencilerin gelişimine katkıda bulunan bu tür etkinlikleri organize etmeye devam edeceklerini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi ise “Eğitimin kalıcılığı ve sürekliliği çok önemli artık klasik mühendislik eğitimi yok, sürekli eğitim çağını yakalamak zorundayız. Teknoloji alanında da söz sahibi olan bir ülke olmak için daha fazla çalışmalıyız.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Pixel Akademi Kurucularından Raifhan Aydın, yazılım nedir? nerede, nasıl ve ne zaman kullanılır? gibi soruları cevaplandırarak daha çok mobil uygulamalarda yazılım çözümlemeleri üreten Pixel Akademinin avantajları ve dezavantajlarını değerlendirdi.

Bilginin dünyadaki en önemli kavram olduğunu ifade eden Aydın, ülkemizde yazılım sektörünün istenilen seviyeye henüz ulaşmadığını ve bu konuda sadece diploma sahibi olmanın yeterli olmayacağını belirterek öğrencilere, “Kendinizi uygulama alanında geliştirin sektörde var olun, adım atmanın tam zamanı” diye seslendi.

Robiduck Kurucu Ortağı Çağdaş Taşpınar Maker ise girişimcilik ve endüstri 4.0 hakkında bilgiler vererek proje, bütçe, ekip, aile, rakip ve müşterilerin içinde barındıran girişimciliğin çok zor bir süreç olduğunu ifade etti. girişimcilere araştırma yapmanın, fikirleri saklamamanın, meslek yatırımcıların ilk adımda çok önemli olduğunu ifade eden Maker, meslek yatırımcılarına “Sizin projenizi kendi projesi gibi destekleyecek yatırımcılar bulun” diyerek tavsiyelerde bulundu.Maker hareketini (Maker Movement),  teknoloji ile “kendin yap” kültürünün birleşmesinden oluşan, dünyada hızla yayılan bir akım olarak tanımlayan Taşpınar, girişimcilikte bu hareketin yararlarından ve neler yapabileceğinden bahsetti.

Etkinliğin devamında Mongoclient kurucularından Hakan Kocabaş ve Sercan Özdemir,  açık kaynak kodlu yazılım ile kariyer, Dream Harversters kurucularından Mert Solak da Startup, girişimcilik ve oyun geliştirme hakkında bilgi verdi.

Bu haber 537 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...