EKMEĞE ZAM YOLDA..

4 Mayıs 2017 18:58

Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, yaklaşık üç yıldır ekmeğe zam yapılmadığını belirterek; "Girdi fiyatlarının bir hayli artması nedeniyle ekmeğe zam kaçınılmaz hale gelmiştir. Ramazan ayı öncesi ekmek fiyatlarını artıracağız" dedi. 

Isparta’da ekmeğe zam için fırıncılar harekete geçti. Yapılacak zam ile ne vatandaşın ve de esnafın mağdur edilmeyeceğini ifade eden Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Pastacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Bilindiği gibi ilimizde uzun süredir ekmek fiyatları aynı tutulmaktadır ve yaklaşık 3 yıldır ekmeğe zam yapılmadı.

Ancak, ekmeğin üretiminde kullanılan ve ekmek girdisi olan; un, maya, tuz, işçilik, yakacak gibi girdilerdeki artışları da dikkate alırsak ekmek fiyatlarındaki artış kaçınılmaz hale geldi. Kaldı ki, ben tüm illerin ekmek fiyatlarını toplattırdım. Şu anda Isparta'daki ekmek fiyatları 44 ildeki fiyatlardan daha düşük durumda. Oysa, şuana kadar fırıncı meslektaşlarımızın kullandığı unun fiyatı çuvalda 10 TL, Maya'nın fiyatı 8 TL, işçilikte ise ayda 600 TL'lik, poşete kiloda 4 TL ve kağıda da kiloda 3 TL'lik bir zam gelmiş durumda. Bu artışlar karşısında fırıncılar olarak artık direnemez hale geldik. Birçok fırıncı arkadaşımız da zararına çalışıyor diyebiliriz.

Fırıncı esnafımızın bu konuda odamıza yoğun bir talepleri var. Ben bu talepleri topladım ve geçtiğimiz gün yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda yönetim kurulu üyelerimize ilettim. Kendileri de bu konuda görüş birliğine vardılar. Konuyu birlikte görüşüp, önümüzdeki günlerde ekmek fiyatlarında bir düzenleme yaparak bunu Esnaf Odaları Birliği Başkanlığımıza sunacağız. Birlik Başkanlığı da, bizim sunduğumuz bu fiyatları görüşerek bir karara varacak. Ben, birliğimizden tarafımıza bildirilecek kararı aynı gün tüm kamuoyuna aktaracağım. Bu sürecin iki hafta içerisinde, diğer bir deyişle Ramazan ayı öncesinde netleşeceğini düşünüyorum" dedi.

Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, bu konuda ekmeğin gramajını düşürmeden yana olmadıklarını, artışın fiyat olarak yapılmasını tercih ettiklerini vurgulayarak küçük ekmeğin 1 TL'den 1,25 TL'ye büyük ekmeğin 2 TL'den 2,5 TL'ye çıkarmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 558 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...