“Bilim, Kültür ve Kariyer Ödülleri” Sahiplerini Buldu

5 Mayıs 2017 16:43

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince bu yıl ikincisi düzenlenen Kariyer Zirvesinin ilk gününde iş dünyasının temsilcileri öğrencilerle buluşarak sektöre yönelik bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Onlarca firmanın stant kurduğu zirvede, öğrenciler ilgi alanlarına yönelik firmaların temsilcileriyle görüşme fırsatını da yakaladı. Bunun yanı sıra yapılan söyleşilerle öğrenciler iş dünyasına yönelik önemli bilgiler edindi. Bu kapsamda ilk gün konuklarından Ebay Türkiye, Rusya ve Çek Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Müdürü Murat Yüksel, e-Ticaret ile Üniversite Öğrenciliğinden İş dünyasına adım atma konularında bilgi verdi.

E-Ticaretin bizlere az sermayeyle büyük işler yapabilme fırsatı sunduğunu anlatan Yüksel, Türkiye'nin e-ticaretteki potansiyelini şu sözleriyle ifade etti: “Gelişmiş ülkelerde online perakendenin toplam perakendeye oranı  %7.1'ken Türkiye'de bu oran %2. Bu başta düşük gibi görünebilir ama aslında bu oran Türkiye'de e-Ticaret potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor."

Üniversite öğrenciliğinden iş sahibi olma yolunda ilerleyen gençlere öncelikle kendilerini iyi tanımaları ve ne istediklerini bilmeleri yönünde tavsiyede bulunarak “Basit, sade ve anlaşılır olun, çalışma sistemi prensibi edinin, kolay çalışabilir bir insan olun bununla beraber sınırlarınızı ve kurallarınızı baştan koyun. İnsanlara yardım edeceğiniz gönüllü işler yapın, sabırlı, istikrarlı ve cesur olun." dedi. ESAS Holding Program Koordinatörü Neslihan Yıldırım da Holdingin gençlere ilk iş deneyimi ve STK'lara destek sağlayan "İlk Fırsat" projesi hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "İlk Fırsat, Esas sosyalin geliştirdiği ve paydaşlarla ortaklaşa uyguladığı bir programdır. Eylül 2015’te başlayan program ‘diplomalı işsiz’ olan üniversite eğitimini yeni tamamlamış, gençlerin okuldan işe geçiş sürecinde sivil toplum kuruluşlarında (STK) deneyim kazanmalarını desteklemektedir. STK’larda deneyim kazanan gençler, program kapsamında farklı etkinlikler, eğitimler ve montörlük desteklerinden oluşan ‘İlk Fırsat Akademisi’nden de yararlanmaktadırlar. Programı tamamlayan katılımcılar İlk Fırsat Mezunlar Grubu kapsamında faaliyetlerine devam edeceklerdir."

Yıldırım, kişisel gelişim, dil, yetkinliklere yönelik yüz yüze ve online eğitim veren İlk Fırsat Projesinin katılımcılara iletişim, ikna, sonuç odaklılık, yaratıcılık, yenilikçilik, takım çalışması, ilişki yönetimi, karar alma, stres yönetimi, zaman yönetimi, planlama, organize etme gibi yetkinlikler kazandırdığını da sözlerine ekledi.

Yıldırım’ın ardından İlk Fırsat Projesi 2017 katılımcılarından olan, şuan Türk Eğitim Vakfı Muhasebe Sorumlusu Gülüşan Serin de öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Kariyer Zirvesinin bir diğer konuğu da Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oldu. Yücel, öğrencilerle bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek siyasete yönelik bilgi ve tecrübelerini aktardı. Eğitimin vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Yücel, “Bugün sizlerin karşısında böyle konuşabiliyorsam aldığımız eğitimler sayesindedir. Ziraat Fakültesinden mezun olduktan sonra yaptığım iş başvuruları hemen kabul edilmedi ben de ticaret hayatına atıldım. İlk olarak LPG sektöründe işe başladım arkasından kuyumculuk sektörü, inşaat sektörü derken iyi bir çevre edindim ve bugün belediye başkanı olarak sizlere hitap ediyorum.” dedi.

Siyasete her zaman ilgisinin olduğunu söyleyen Yücel, “Hayatımda ya ticareti seçecektim ya da siyaseti ben siyaseti seçtim ve 28 yaşında belediye başkanı oldum. Sizler de şu an için kendinize bir hedef belirleyin ve inanın. İnandığınız sürece her şeyi başarırsınız. Başaramamak için hiçbir neden yok” mesajını verdi.Kariyer Zirvesinin ilk günü Barida Otel’de düzenlenen Gala Yemeği ile sona erdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, akademisyenler, iş dünyasının temsilcileri ile öğrencilerin yer aldığı gecede, henüz görülmemiş başarıları görmek, az görülen başarılara hak ettiği yoğunlukta değer vermek ve bilinen başarıları bir kez daha anımsamak amacıyla  “Bilim, Kültür ve Kariyer Ödülleri” sahiplerini buldu.

Yılın en başarılı iş adamı, hukukçusu, bürokratı, siyasetçisi, kamu çalışanı markası, genç girişimcisi gibi alanlarda ödüllerin sahiplerini bulduğu gecede Prof. Dr. Murat Okçu, öğrenciliğini tamamlayarak kariyer yolculuğuna çıkan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Rekabetin bol olduğu uzun ve zor bir yola çıkacaklarını belirten Okçu, “Bu yolculuğa çıkmadan önce hazırlıklarınızı yapmalısınız.  İçinde rakiplerin olduğu bir yarış yoluna hazır mıyız? Kendimize bu soruları sorup yola hazır bir şekilde çıkmalıyız.” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da öğrencilerin kariyer planlaması yaparken iş dünyasının temsilcileriyle buluştukları kariyer günlerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek bu tür etkinlikleri önemsediklerini dile getirdi.

Bu haber 528 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...