“Havacılıkta Son Gelişmeler ve Havacılığın Geleceği” Ele Alındı

6 Mayıs 2017 12:22

SDÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Keçiborlu Belediyesi işbirliğiyle “Havacılıkta Son Gelişmeler ve Havacılığın Geleceği” konulu bir panel düzenlendi. Mühendislik Fakültesi E- 8 Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, sürekli ve dinamik bir gelişim içinde olan, gelişmiş teknoloji ve nitelikli insan gücüne gereksinim duyan “havacılık sektörü” ele alındı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül, SDÜ’nün Sivil Havacılık Yüksekokulu ile bu alanda attığı adımlarını sıklaştırdığını ifade ederek geçtiğimiz yıllarda BAKA işbirliğiyle sektörün ihtiyaç duyduğu 100 uçak bakım teknisyenin yetiştirildiğini; bu tarz kalifiye eleman yetiştirme kurslarının devam edeceğini söyledi. Isparta ve çevresinin coğrafi konum ve imkanları itibariyle havacılık potansiyeline sahip olduğunu belirten Üçgül, ülkenin geleceğinin bu sektörde olduğunu vurguladı.

180 bin mezunu ve 86 bin öğrencisi ile SDÜ’nün hızla büyüyen ve gelişen bir üniversite olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da teknolojinin gelişmesinde bazı sektörlerin öncü rol oynadığını söyledi. Dulupçu, sektör kavramın yerini “teknolojilerin buluştuğu bir platform”a bıraktığını sözlerine ekleyerek havacılığın işletmeden bilgisayar teknolojilerine kadar birçok sektörü bir araya getirdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından “Havacılıkta Son Gelişmeler ve Havacılığın Geleceği” konulu panele geçildi. Panelde, Anadolu Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Karakoç “SARES ve Sürdürebilir Havacılık Teknolojileri”, Alp Havacılık Ar- Ge Müdürü Ali Dinç “Üniversite İşbirlikleri ve Teknoloji Yönetimi”, Ottomon Teknoloji Genel Müdürü “İnsansız Hava Araçları ve Havacılığın Geleceğe Etkileri”, Corendon Havayolları İnsan Kaynakları Eğitim Uzmanı Nalan Bayrak “Havacılıkta Organizasyon Yapısı”,  Er- Ah Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabioğlu, TD Team Havacılık’tan Tamer Doğan “Havacılıkta Son Gelişmeler Hakkında Bilgiler”, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı ve Ar- Ge Sorumlusu Şerife Özdemir “Kağıttan Uçaklar, Kağıttan Hayaller” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

 

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...