Isparta’da Güreş Müsabakaları düzenlenecek

6 Mayıs 2017 12:23

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski ISBAŞ Fabrikası’nın olduğu yeri etkinlik alanı olarak projelendirdiklerini belirterek, 5 Ağustos’ta güreş müsabakalarının burada düzenleneceğini bildirdi. Başkan Günaydın, etkinliğe 60’ı başpehlivan olmak üzere yaklaşık 600 pehlivanın katılacağını duyurdu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Fuar Merkezi’nin altında bulunan eski ISBAŞ Fabrikası’nın olduğu alana hangi projenin yapılacağını açıkladı. Alanda çalışmaların başladığını belirten Başkan Günaydın, 5 Ağustos’ta Isparta Belediyesi’nin organize edeceği güreş müsabakalarının bu alanda yapılacağını bildirdi. Günaydın ayrıca farklı etkinliklerin de bu alanda rahatlıkla yapılabileceğine değindi.

60’I BAŞPEHLİVAN OLMAK ÜZERE TOPLAM 600 PEHLİVAN GELECEK

Konuyla ilgili SANTEK SANTEK Yapı, Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’nın açılışında bilgi veren Başkan Günaydın, “Edirne’de yapılan 40 Pınar Güreşlerinin 600 küsur senesi yapılıyor. Bu bizim ata sporumuzdur. Buna çok iyi şekilde sahip çıkmamız lazım. Derme çatma olmasın, profesyonel olsun istedik. 5 Ağustos’a kadar alanı yetiştirmeye çalışacağız. 60’ı başpehlivan olmak üzere toplam 600 pehlivan gelecek. Ayrıca 19 Mayıs’ı burada kutlayacağız, büyük açık konserler burada yapılacak. Bunun yanında tarım fuarı çok geniş bir alan istiyor. Bunu denedik ve gördük. Mevcut meydanımıza sığmadı. İmarda fuar alanı olan yere de büyük bir fuar merkezi yapacağız. Onun da projelerine başladık ve çiziyoruz. Isparta’yı fuar merkezi yapacağız. Aşağıdaki alana bu fuar alanının 4 katı kadar alan yapılıyor. Güreşin yapılacağı yerde açık tarım fuarı yapılacak. Buralar Isparta’nın önemli yapıları olacak.

MESLEKTAŞIMI BURADAN ELEŞTİRİYORUM

Ülkemizin önemli şehirlerinde güreşler yapılır. Edirne’de 650 yıldır güreşler yapılıyor ancak halen meydanlar küçük ve derme, çatma. Orayı hem devlet yapmalı hem de şimdiye kadar belediye başkanı yapması lazımdı. Belediye başkanını meslektaşım olarak eleştiriyorum. Zayıflarsanız birisinin kuvvetlenmesi lazım. Selçuklu yıkıldıysa yerine Osmanlı kurulmuştur. Osmanlı’nın yerine de Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.  İnşallah Türkiye Cumhuriyeti’nin yerine de hiçbir şey kurulmaz ve ebedi olarak devam eder. Edirne olarak milli bir olaya sahipsin ama derme çatma yerde bu müsabakaları yapıyorsunuz. Er meydanlarının başında gelen yerden biri de Isparta olacak. Ondan sonraki sene de güreşler 2 gün sürecek. Bu yıl 600 pehlivanla yapacağız ama gelecek sene daha kuvvetli yapılacak. Her sene büyüterek gideceğiz ve sonraki senelerde 2 bin pehlivan gelecek. Bunu bizzat Isparta Belediyesi düzenleyecek.”

 

Bu haber 503 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...