Hayatını Arkeolojiye Adayan Kayhan Dörtlük’e Toplumsal Katkı Ödülü

6 Mayıs 2017 12:27

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Arkeoloji Günleri”, Türker Taşaltın Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt, “Bu yıl “Arkeoloji Günleri” etkinliğimizin ikincisini düzenliyoruz. Kayhan Dörtlük hocamız, Arkeoloji Bölümünü kurmaya çalıştığımız ilk yıllardan itibaren kendi görüşleri, engin tecrübeleri ve verdiği öğütlerle bizlere her zaman büyük destek ve katkılar sağladı. Türkiye arkeolojisi ve bölgemiz arkeolojisi hocamıza çok şey borçludur.” dedi.

Ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız,  Dörtlük’e Üniversitemiz Senatosunca verilmesi kararlaştırılan Toplumsal Katkı Ödülü’nü takdim etti.

“Bana takdim edilen bu onurlu armağan 50 yıllık meslek hayatımın bir tacı oldu.” diyen Akdeniz Medeniyetleri Enstitüsü(AKMED) eski müdürlerinden Kayhan Dörtlük de Süleyman Demirel Üniversitesine ve katkısı geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Arkeoloji öğrencilerine ışık tutması amacıyla meslek hayatından anekdotlar paylaşan Dörtlük, öğrencilere şöyle seslendi: “Her zaman bu güzel ve zengin topraklar üzerinde arkeoloji tahsili yapmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünür ve kıymetini bilirim.  Mesleğimiz dünyanın en güzel ve zevkli mesleklerinden biridir. Tarihi objelerle konuşmak, dokunmak, onları hissetmek ve korumak bir sevgi işidir. Karşılaşacağınız tüm zorlukları bu sevgiyle aşacaksınız. Sıradan olmayın. Mutlaka bir dil öğrenin ve yarıştan hiçbir zaman korkmayın.”

Konferansın ardından bilim insanlarının yapmış oldukları yakın dönem arkeolojik çalışmaları ve poster sunumları sergilendi.

 

 

Bu haber 535 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...