Başarılı Mühendis Olmanın Yolları SDÜ´de Anlatıldı

8 Mayıs 2017 15:59

Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu tarafından “Başarılı Bir Mühendis Nasıl Yetişir” konulu bir konferans düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Aziz Ertunç Amfisi’nde gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, SDÜ’nün köklü fakülteleri arasında yer alan Mühendislik Fakültesinin yaptığı çalışmalarla önemli başarılar elde ettiğini belirterek mühendislik alanında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Mühendislik alanında uygulanacak olan "Yetkin Mühendislik Sınavı"ndan bahseden Terzi, bu sınavın kaliteyi arttıracağını söyledi. Terzi, sözlerini etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, iyi mühendis olmak için yapılması gerekenlerden bahsederek artık temel dil olarak görünen İngilizcenin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Alınan eğitimin yanı sıra sosyalleşmenin de önemine vurgu yapan Çömlekçi,  “Dışarıda neler olup bitiyor bunu bilmek size çok fazla şey katar, genel kültür seviyeniz artar.” dedi. Ekip ruhu taşımanın ve ekip çalışması yapmanın öğrencilere olumlu faydalar sağlayacağını da sözlerine ekleyen Çömlekçi, “Bireysel olarak iyi işler yapmanız bir yana ekibin içinde bulunmak sizi başarılı bir mühendis yapar.” diye konuştu.

Viessman Isı Teknikleri Ticaret A.Ş'de Makine Mühendisi olarak görev yapan Canbulat Aydın da işin severek yapılması gerektiğini belirterek “Ancak mutlu olduğunuz iş yaparsanız başarıya ulaşabilirsiniz.” dedi.Teknik bilginin tek başına yetmediğine değinen Aydın öğrencilere, “ Alanınızla ilgili bir yerlerde çalışın. Bu size uygulama anlamında çok şey katacaktır. Ekip kurun, hobi edinin, kişisel gelişim kurslarına katılın, çıkan zorluklara karşı pes etmeyin, uygulamaya yönelik donanımlara sahip olun.” diye tavsiyelerinde bulundu.

Merak etmenin araştırma yapma isteğini beraberinde getirdiğini vurgulayan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Makine Mühendisi Hüseyin Merviş ise “Mühendis, keşfeden, yeni şeyler yaratan insandır.” dedi.

Keşfetmenin ve hayal etmenin önemli unsurlar olduğuna değinen Merviş, “Bir mühendis hayal ettiği sürece yaşar ütopik hayaller kurun ve gerçekleştirmeye çalışın, hayatta bir fark yarattığınız zaman başarılı olursunuz. Yeni kültürlerle tanışının, kendinize inanın, uygulamaya geçin.” dedi. 

Konferans sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

 

 

 

Bu haber 584 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...