Eğirdir’de Futbol Okulu’na ilk etapta 167 öğrenci başvurdu

3 Ocak 2013 18:19

Eğirdir Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği dâhilinde 7–14 yaş arası 167 kız ve erkek öğrencinin ilk müracaatı ile başlayan futbol spor okulu, çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiriyor.

Eğirdir Belediyesi’nin her bir öğrenciye ayakkabı, tozluk, şort, forma, eşofman, yağmurluk gibi şahsi malzemelerle birlikte sahada ortak kullanılacak çok miktarda top ve diğer bütün malzemeleri temin etmesi öğrencileri ve ailelerini sevindirdi.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü takibinde tecrübeli ve tanınmış antrenörlerin yer aldığı futbol okulunda kız ve erkek öğrenciler her hafta Cumartesi ve Pazar günleri heyecan dolu hevesleriyle severek çalışma yapıyorlar.

Hiçbir masraftan sakınılmadan Belediye’nin temin ettiği spor malzemelerinin öğrencilere toplu olarak dağıtımı Isparta Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Isparta’dan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, İl Gençlik ve spor Müdürü Murat Gevrek, İlçede vazife yapan daire amirleri ve çok sayıda velilerin, öğretmenlerin ve sporseverlerin bulunduğu mütevazi bir törenle gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, yaptığı konuşmada, böyle güzel bir faaliyetten duyduğu memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da, Eğirdir’de son zamanlarda güzel faaliyetlerin gerçekleştiğini ve bundan sonra da çok güzel çalışmaların yapılabileceğini ifade ederek, “Belediye Başkanımız her türlü desteği veriyor. İşbirliği içerisinde hizmetlerimizi yapıyor ve faaliyetlerimize devam ediyoruz. Başkanımıza ve emeği geçenlere ben de çok teşekkür ediyorum, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, malzemelerin dağıtımı öncesi yaptığı konuşmada, öğrencilerin kıymetli birer varlık olduğunu, onların varlığıyla böyle bir tören yapabildiklerini belirterek, çocuklarını futbol okuluna gönderen velilere teşekkür etti. Başkan Özmeral konuşmasında, “Saygıdeğer Kaymakamımızın öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediyemiz işbirliği anlaşması çerçevesinde böyle bir faaliyeti gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kız ve erkek öğrencilerimizin bulunduğu çapı geniş olan ve disiplinli bir şekilde tecrübeli antrenörlerin başında olduğu, öğrencilerin Belediyemizin servis araçlarıyla mahallelerinden alınıp, götürüldüğü, bütün malzemelerin eksiksiz temin edildiği böylesine güzel Futbol Okulu’nun Isparta’da ve Türkiye’mizde numune olduğunu söyleyebiliriz. Küçük yaşta olan öğrencilerimizin haftada iki gün şu yemyeşil sahada top koşturmaları, spor yapmaları, birbirleriyle arkadaşlık kurmaları, birleşmeyi, paylaşmayı öğrenmeleri, kötü alışkanlıklar yerine güzel alışkanlıklar kazanmaları, disipline alışmaları düşünüldüğünde bu faaliyetlerin önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Öğrencilerimiz halkımızın bir parçasıdır. Belediye demek halk demektir. Spor çalışması yapan öğrencilerimize bu güzel malzemeler Helâl olsun. Bu emekler, faaliyetler hiçbir zaman boşa gitmeyecektir. Öğrencilerimiz, arasından futbolda geleceğin 3-5 yıldızının buradan çıkması, ben inanıyorum ki hepimizi sevindirecektir. Profesyonel spor anlayışı yerine amatör spor ruhunun geliştirilmesi ve yerleştirilmesi hususundaki görüşümüzü tekrarlamak istiyorum. Amatör spor ruhu ile hareket edilecek her türlü faaliyette Belediyemiz her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olacaktır. Ben de emeği geçen ve geçecek olanlara teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizle bu sahada zaman zaman beraber oluyoruz. Onların spor çalışmaları bize ayrı bir mutluluk veriyor. Biz de onların yaşındayken basketbol, voleybol, futbol oynadık, top koşturduk. Bu öğrencilerimiz, ileride bugünkü yaptığımız töreni hiç unutmayacaklardır” dedi. Konuşmalar sonrası, sporcu öğrencilere eksiksiz olarak malzemeler teslim edildi, toplu fotoğraf çekilindi.

Başkan Özmeral, Köprübaşı- Kemerköprü arasındaki öğrencilerin çalışma yaptığı çim sahadan ayrılırken antrenörlere başarılar dileyerek, “Bu çocuklar, sizlere emanet. Onlar, ileride büyüdüklerinde sizleri hep hatırlayacak” dedi.

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...