Abdurrahman Dilipak SDÜ’de konferans verdi

8 Mayıs 2017 16:06

Süleyman Demirel Üniversitesi Yoldaki İşaretler Topluluğu tarafından “Geçmişten Günümüze Türkiye’de Vesayet Sistemi” konulu bir konferans düzenlendi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı, Araştırmacı Yazar Abdurrahman Dilipak verdi.

Vesayet sistemini örneklerle aktaran Dilipak, “Vesayet dediğimiz nedir? Önce ona bakmamız gerekir. Vasi denilen bir şey vardır, mahkemeler vasi atarlar. Birisi kendi başına kendini yönetemeyecek durumdaysa onun ihtiyaçlarını karşılamak ve malını yönetmek için o kişiye vasi tayin edilir.” dedi.

Vesayetin aslında toplumun kendisi hakkında karar verme yetkisinin başkasına verildiği bir sistem olduğunu dile getiren Dilipak, vesayetin Türkiye’de ve Dünya’da nasıl uygulandığı konusunda bilgiler verdi.

Dilipak, “Bizler vesayet rejimi kurmamalıyız. Bizler herkesin eşit olduğu, inandığı değerler doğrultusunda yaşayan bir dünya kurmalıyız. Bütün insanlığın faydasına olmayan bir medeniyet bizim medeniyetimiz olamaz. Peygamberimizin kurduğu tarzda bir medeniyet bizim medeniyetimiz olmalı. Onun medeniyetinde birçok farklı tarzda ve dinde insan vardı ama o herkese eşit ve hoşgörülü yaklaşırdı.” diyerek kurulacak olan bir sistemin nasıl olması gerektiği hakkında düşüncelerini katılımcılara aktardı.

 

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...